2014-06-27

USA segrade på IP när Gustaf Nilsson debuterade

FFF mötte idag amerikanska Washington University i en träningsmatch på Falkenbergs IP.

Stefan Rodevåg gav FFF ledningen. Men det hjälpte inte. Collegelaget vann en inte särskilt inspirerad match med 2-1.
Noterbart är att Häckens ugandiske anfallare Sula Matovu, 21, provspelade för FFF - och att 17-årige Gustaf Nilsson fick hoppa in och göra A-lagsdebut.
- Första halvlek är okej. Vi spelar ganska bra fotboll och har bra intentioner även om vi slarvar med bollen stundtals. Andra halvlek är inte bra. Vi bjuder på två mål, ett friläge och en straff, har dåligt tempo och inget bra spel. Men vi har haft två riktigt tuffa träningsveckor och det satt säkerligen i många ben och huvuden. Jag tror dock att det var nyttigt att få denna genomkörare och få spela en match innan det är derbydags, säger målvakten Otto Martler.

Så startade FFF:
Otto Martler - Rasmus Sjöstedt, Daniel Johansson, Tobias Carlsson, Adam Eriksson - Calle Wede, Anton Wede, David Svensson, Halldor Orri Björnsson, Rasmus Andersson - Stefan Rodevåg.
Dan Keat, Carl-Oscar Andersson, Sula Matovu, Tibor Joza, Christoffer Carlsson och Gustaf Nilsson byttes in i andra halvlek.

E.N

sula.jpg
Provspelaren Sula Matovu i aktion.

wedewashington.jpg
Anton Wede i kamp med en amerikan.