TILLBAKA

2014-12-09

David Svensson förlänger: "Känns skönt"

Kapten David Svensson, 30, har idag skrivit på för en säsong till. - Det lockar med en säsong till i allsvenskan, säger David.

David Svensson kom upp i A-laget redan år 2000. Nu är han klar för sitt 16:e år i klubben.
- Det har blivit några år nu, skrattar David. Det känns bra att förlänga såklart. Skönt att ha tagit ett beslut. Klubben har varit tydlig med att de vill ha mig kvar. Det känns kul att vara uppskattad, säger mittfältaren.
Han tvekade lite på grund av sin onda rygg.
- Jag har tänkt lite fram och tillbaka på hur jag ska göra, jag vet ju att jag har problem med ryggen. Jag vill känna att jag kan göra mig själv och laget rättvisa, få ut det jag vill. Och det känns som att det förhoppningsvis finns mer att ta av.
Han tycker att det var väldigt roligt att göra sin första allsvenska säsong.
- Jag trodde aldrig att vi skulle komma högre upp än superettan om jag ska vara ärlig. Det har varit roligt att möta stora lag under året och testa på spel i högsta serien. Jag tycker att både jag och laget har visat att vi hör hemma i allsvenskan. Vi har fått ett bra kvitto på det. Det lockar helt klart med en säsong till i allsvenskan, säger David, som gjorde ett snyggt mål borta mot Norrköping.
Med lite tur kan det ju också bli Europa League-kvalspel till sommaren?
- Haha ja. Det var inget som betydde något för mitt beslut, men det är klart att det vore kul. Vi får se längre fram hur det blir med detta.

Eric Nilsson

DavidSIFK
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)