2017-12-02

Första nyförvärvet klart: FFF värvar från Öster

Robin Östlind blir Falkenbergs FF:s första nyförvärv inför 2018. 27-åringen kommer närmast från seriekonkurrenten Östers IF och har tidigare spelat i bland annat Kalmar FF. – Det känns som en jättebra och familjär klubb, säger Östlind.

Vänstermittfältaren var startspelare under sina två säsonger i Östers IF, där han 2016 var med om att spela upp klubben i Superettan. Håkan Nilsson är mycket nöjd med nyförvärvet.

– Han har bra teknik och bra vänsterfot. Han är snabb och bra i dueller en mot en. Vi har sett honom i Öster där han gjort bra ifrån sig. När det visade sig att det skulle finnas en möjlighet försökte vi värva honom och lyckades. Han är en mycket bra person som passar bra in i Falkenbergs FF, säger sportchefen.

Robin Östlind har undertecknat ett tvåårskontrakt med FFF.
– Det känns jättebra. Det har gått ganska fort. Det fanns lite intresse här och där men när Falkenberg dök upp som alternativ kändes det som ett självklart val. För varje dag som går känns det bara bättre och bättre. Jag hoppas kunna bidra med min snabbhet och passningsfot, säger 27-åringen.

Han har pratat med bland annat tidigare FFF-målvakten Rasmus Rydén och Thomas Askebrand som tidigare tränat FFF och som coachat Öster de senaste åren.
– ”Tarra” är jätteglad över att det blev Falkenberg. Han trivdes bra här och har bara sagt positiva saker. ”Rasse” och andra jag pratat med har inte haft ett ont ord att säga om Falkenberg, säger Robin Östlind.

Den gångna säsongen producerade han tre mål och fyra assist när Växjölaget slutade femma, precis efter Falkenbergs FF.
– Jag är inte alls nöjd med tre mål och fyra assist. Det borde ha blivit fler poäng. Vi skapade väldigt mycket men brände också mycket. Jag hoppas att jag gör fler poäng nästa säsong, säger vinnarskallen, som ursprungligen kommer från Alingsås.

Som tolvåring lämnade han moderklubben för Gunnilse. Därifrån tog han 2006 steget till Kalmar FF. Två år senare fick han som 18-åring göra allsvensk debut.
– Det var där min resa började. I debuten mot IFK Göteborg var Patrik Rosengren någon centimeter ifrån att nicka in ett inlägg från mig, så det var nära att det blev en assist, säger Alingsåssonen.
Samma år gjorde han fyra matcher och ett mål för Sveriges U19-landslag. Det blev ytterligare ett allsvenskt inhopp för Östlind i KFF-tröjan. 2011 blev han övertalad av kompisen Filip Jägerbrink att flytta norrut för spel med IFK Luleå.

Han fick en nytändning och efter en och en halv säsong blev han värvad av IFK Mariehamn som spelar i finska högstaligan och där blev han sen kvar i två och ett halvt år.
– Jag spelade en cupmatch mot Djurgården med Luleå. Jani Lyyski, som är från Mariehamn, spelade i Djurgården då. Han tipsade Mariehamn om mig. Sen började de följa mig.

2015 skrev han på för Oskarshamns AIK. Efter att ha gjort succé och sju mål signades han sedan av Öster inför 2016 års säsong. Nu är det FFF som gäller till 100 procent.

Han flyttar till Falkenberg med frun Alexandra och deras två barn.
– Jag har hört att det ska vara en väldigt fin stad och Alexandra tycker att det ska bli kul att komma nära havet. Jag ser fram emot att utforska staden. Det blir roligt att komma närmare hem också. Jag har saknat västkusten, säger Robin Östlind som under tiden i Öster arbetade som elevresurs på en låg- och mellanstadieskola.

Robin Östlind tror på ett framgångsrikt 2018 för Falkenbergs FF.
– Laget spelar fin fotboll. Jag tycker att FFF borde spela i Allsvenskan. Jag ska bidra så mycket jag kan och försöka hjälpa klubben uppåt, säger han.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn Unger / falkenbergsbild.se