TILLBAKA

2018-02-09

Inför Landskrona: Kalle Söderström debuterar

Imorgon eftermiddag möter FFF premiärmotståndaren Landskrona BoIS på bortaplan. Med i startelvan finns Kalle Söderström, nyförvärvet från Varbergs BoIS.

Om han är redo och laddad?
– Om jag är! Jag har fått vänta lite extra så nu är man bra spelsugen, säger FFF:s nummer tio.

En som också är tillbaka är huvudtränaren Hasse Eklund.
– Det är skönt att vara tillbaka igen och få den dagliga kontakten med spelarna.
Tränaren ser fram emot att leda sitt lag på match igen. Och han gör det mot sin gamla arbetsgivare Landskrona BoIS, som vi också möter i superettan-premiären.
– Det är så långt till serien startar att det inte gör någonting att vi möter varandra nu. Mycket hinner att förändras tills vi möts i april igen, säger han.

Han känner väl till att FFF blandat och gett hittills under försäsongen.
– Nu vill jag att vi hittar lite stabilitet och linjer i vårt spel. Matchen mot Landskrona är mot en seriekollega och får ge en liten fingervisning om hur vi ligger till i förberedelserna fysiskt, teknisk och taktiskt. Vi har en grundplanering som vi följer, men vi får också vara beredda på att göra förändringar från den om inte våra anfall eller försvarsprinciper sitter som vi vill, säger Eklund.

Johan Lassagård och Dominic Chatto är knäskadade sedan innan. Från truppen senast försvinner Erik Zetterberg, som har problem med en fot, och Osama Hassan, som har en lättare lårskada. Hampus Svensson får vila då FFF inte vill driva på honom för hårt. Zlatan Krizanovic sparas också.
– Han har tränat hårt i december och januari efter sin långa skadefrånvaro, säger huvudtränaren.
Spelarna får startlaget imorgon men han kan redan nu berätta att Kalle Söderström kommer att starta matchen.
– Vi vill få igång honom, säger Eklund.

Truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Linus Andersson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, Mahmut Özen, John Björkengren, Enock Kwakwa, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence.


Matchen startar klockan 14.00 och spelas på Landskrona IP.

E.N.


Kalle S
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)