2018-09-23

Pärsson och Egbuchulam målade i 2-0-seger

FFF tog idag en ny fin trepoängare inför 3 719 åskådare. Jönköpings Södra slogs tillbaka med 2-0 efter ett påpassligt mål av Chisom Egbuchulam och ett säkert straffmål av Erik Pärsson. Båda anfallarna står nu noterade för tio mål. – Vi jagar varandra. Det är roligt, säger Pärsson med ett leende efter hemmasegern.

FFF gjorde en ändring i startelvan jämfört med senast. Robin Östlind, som har vadproblem, ersattes av Chisom Egbuchulam och FFF gick över till en 4-4-2-formation. Både Laget vid havet och smålänningarna hade finfina möjligheter att ta ledningen i första halvlek. FFF hade en boll i ribban (ett långt inlägg från Per Karlsson) och J-Södra hade en nick i stolpen. Erik Pärsson hade ett bra läge när han fick chansen framför mål, men fick inte avslutet på mål.

Fyra minuter in i andra halvlek spräckte Chisom Egbuchulam J-Södras nolla. Han snappade upp en för klen bakåtpassning från Erik Moberg och kunde sedan trycka in FFF:s ledningsmål. J-Södra saknade inte kvitteringschanser. Hampus Nilsson fick handen på ett högt skott och gjorde en jätteräddning. Ett skott gick också tätt utanför. Utmärkte Nilsson höll tätt, även om J-Södra var nära vid några tillfällen. FFF var också nära att göra 2-0. Chisom Egbuchulam fick ett ypperligt läge att bli tvåmålsskytt när han fick ett läge nära mål. Skottet var hårt men tyvärr missriktat.

Med en kvart kvar gjorde FFF sitt första byte. Enock Kwakwa kom in istället för Egbuchulam och bidrog med energi. FFF fördubblade sin ledning i 84:e minuten då Erik Pärsson säkert slog in en straff som han själv fixat. Fyra minuter senare tvingades FFF till ett målvaktsbyte. Hampus Nilsson fick en ful smäll på vaden av Daryl Smylie, som klarade sig undan med ett gult kort. "Hampe", som nu hållit nollan åtta gånger i år, kunde spela vidare ett tag, men tvingades till slut bryta matchen och ska röngas imorgon. Johan Brattberg kom in i 88:e minuten och hann göra ett bra ingripande. Båda FFF:s målvakter höll nollan och Gulvitt, som bytte in Edi Sylisufaj på stopptid, knep ännu en trea i toppstriden.

Hasse Eklund var glad efteråt.
– Jag är jättenöjd med de tre poängen. Den här matchen hängde på vem som gjorde första målet och vi hade tur att det blev vi. Jönköping har en bra period efter första målet och vaskade fram flera farliga chanser innan vi fick lite lugn i matchen, säger huvudtränaren.

Text: E.N.
Foto: Robert Boman/Glenn T. Unger