TILLBAKA

2018-09-27

Inför Brage: "Förberedda på tuff drabbning"

Både målvaktsjätten Hampus Nilsson och poängkungen Robin Östlind har lämnat klartecken för spel. Sköna besked inför fredagens hemmamatch mot tabellfemman Brage.

Hasse Eklund och hans mannar har återigen chans att gå upp i - åtminstone tillfällig - serieledning.
– Nu är det tätt med matcher och nästa motståndare på menyn är Brage. Brage har som nykomling gjort det väldigt bra och man är ett välorganiserat lag som arbetar hårt. Vi hade en tuff resa på bortaplan och lyckades ha marginalerna på vår sida och få tre poäng. Vi är verkligen förberedda på en tuff drabbning, säger han.

FFF vann som bekant på Domnarvsvallen med 4-3 efter att ha legat upp med 0-2. Nu har FFF för avsikt att vara på tårna från start.
– För oss gäller det att försöka hålla fokus över alla 90 minuter i matchen och hela tiden arbeta hårt. Vi har i tidigare matcher haft perioder som har varit mindre bra och de perioderna vill vi slipa bort. Jag tycker att vi har en fördel med gräsplanen då många konstgräslag blir stumma i benen under de sista 20 minuterna på arenan. Det gäller för oss att arbeta metodiskt för att dra nytta av den möjliga fördelen mot Brage, säger Hasse Eklund.

Zlatan Krizanovic, Mahmut Özen, Dominic Chatto och Linus Andersson saknas fortfarande. Mycket glädjande är att Robin Östlind och Hampus Nilsson tränade idag och är redo för spel.
– Jag tycker att jag har många bra spelare i form och konkurrensen ökar med Robins tillgänglighet, vilket försvårar laguttagningen. Men det är ett lyxprobblem jag gärna står ut med, säger Hasse Eklund och fortsätter:
– Hampus har tränat på bra under veckan med tanken på den tuffa smällen han fick och det har utvecklat sig på ett bra sätt att jag inte är orolig för spel imorgon. Han har visat på jättebra form sista tiden och två hållna nollor talar för sig själv.

Hampus Nilsson är glad över att vara i speldugligt skick. Han tror att det blir en tuff kamp.
– Det är en svår match mot ett lag som är bollskickligt och vill ha mycket boll. Gör vi det vi har kommit överens om, inte hittar på andra saker och jobbar hårt så har vi väldigt goda chanser att ta en ny trea hemma, men det blir en tuff match, säger målvakten Hampus Nilsson, som är redo för spel efter smällen senast.

Följande 18 spelare är uttagna i matchtruppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Passi Prudence.

Matchen startar klockan 19.00. Hasse Eklund hoppas på bra publikstöd!
– Välkommen till att följa den spännande slutstriden live i superettan på Falcon A Arena, säger huvudtränaren.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T. Unger

Nu laddar vi upp
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)