2018-10-10

Ny förlust för U21

FFF:s U21-lag förlorade på onsdagskvällen borta mot Jönköpings Södra, som gick segrande ur striden med siffrorna 3-1. Gabriel Johanssons första U21-mål var ljuset i mörkret.

J-Södra var det bättre laget i första halvlek. Smålänningarna gjorde 1-0 efter 16 minuters spel och drygade sedan ut ledningen sex minuter före paus. 2-0 var också ställningen i halvtid. FFF jobbade sig tillbaka in i matchen i andra halvlek och fick kontakt genom sitt reduceringsmål med kvarten kvar av ordinarie tid. Det var Gabriel Johansson, som hoppade in och därmed fick spela med sin storebror Ludvig, som gjorde målet och det kom till efter en hörna.
– Plötsligt fanns bollen framför mig så det vara bara att vänta in den och sen klippa till. En riktigt skön känsla faktiskt. Det händer inte ofta som mittback, så man är tvungen att ta vara på chanserna, säger "Gabbe".

Tyvärr dödade J-Södra matchen med sitt 3-1-mål i 80:e minuten.
– Vi mötte spelskickliga J-Södra-spelare som vann rättvist. Vi kom inte åt dem i vårt presspel. Gabriels skott var det enda skottet på mål. Vi måste göra det bättre på alla positioner, säger tränare Jonas Axeldal.

FFF har nu tre vinster och tre förluster i U21 Superettan södra höst. Den 25 oktober klockan 17.00 spelas säsongsavslutningen hemma mot Värnamo.

FFF startade enligt följande:
Johan Brattberg - Johan Lassagård, Ludvig Johansson (K), Tobias Wahlberg, Osama Hassan - Rasmus Larsson, Hampus Svensson, Passi Prudence, Mergim Laci - Zlatan Krizanovc, Edi Sylisufaj
Avbytare: Rasmus Fridolf, Gabriel Johansson, Oskar Berggren

Text: E.N.