TILLBAKA

2018-12-18

Jacob Ericsson klar för FFF!

Örgryte IS vice kapten och vänsterback Jacob Ericsson byter rödblått matchställ mot gulvitt. 25-åringen skrev idag på för två år i Falkenbergs FF. – Det känns jättebra att komma till FFF och jag ser verkligen fram emot nästa år, säger FFF:s fjärde nyförvärv inför Allsvenskan 2019.

Karlstadsonen har Sommarro IF som moderklubb och spelade även i Skattkärrs IF som junior. 2009 tog han steget till Carlstad United och året efter värvades han av AIK. Som 17-åring flyttades han upp i storklubbens A-trupp. Han satt på bänken i fyra allsvenska matcher i AIK men var mestadels utlånad, först till Väsby United och sedan till Karlstad BK. Han gick till Örgryte IS inför 2013 års säsong och blev snabbt en populär spelare i ”Sällskapet”. Efter att ha utsetts till Årets spelare av supporterföreningen Balders Hage 2014 provade han lyckan i Allsvenskan med Gefle IF. Det blev två säsonger och 40 allsvenska matcher innan den kvicke och offensivt skicklige vänsterspringaren i december 2016 återigen skrev på för ÖIS. Han blev även förra året utsedd till Årets spelare och var i år vicekapten.

Nu prövar han återigen sina vingar i finrummet och denna gång med FFF.
– Jacob är en spelare vi följt då vi spelat matcher, både under hans tid i Gefle och nu senast i Örgryte. Det är en spelare som arbetar hårt längs vänsterkanten och som kan spela på lite olika positioner. Jacob verkar dessutom vara en mycket bra personlighet och vi tror att han kommer passa in bra i gruppen och finna ytterligare utveckling i Falkenberg, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson om nytillskottet.

Jacob Ericsson berättar själv om varför han har valt FFF:
– Jag har fått ett mycket bra intryck av klubben efter att ha pratat med Håkan Nilsson och Hasse Eklund. Det är en familjär klubb och en miljö jag känner att jag kommer att trivas i, säger han och fortsätter:
– Jag har mött Falkenberg många gånger och de har varit tuffa att möta och alltid haft duktiga individuella spelare.
Värmlänningen beskriver sig som en offensiv ytterback.
– Jag vill kombinera mig fram på kanten och vara delaktig i offensiven. Det ska bli kul att lära känna alla och hjälpa klubben till en bra säsong, säger Jacob Ericsson, som har gjort tio U17- och två U19-landskamper.

Han känner ingen i laget sen innan, så det blir många nya bekantskaper framöver. Jacob Ericsson är optimistisk angående FFF:s möjligheter i Allsvenskan.
– Det är en tuff serie med många bra lag, men jag tror att vi har goda chanser. Känslan jag fått av truppen är att den är stark och att vi kommer kunna vara med och överraska mot många lag, säger han.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T. Unger

Jacke E


Jacob Ericsson
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)