TILLBAKA

2019-02-08

Fin insats i Borås

Falkenbergs FF stod för en fin insats mot Elfsborg i Borås och kunde ha avgjort matchen i andra halvlek. Matchen slutade 1-1.

Det var dock Elfsborg som började bäst. Redan efter åtta minuter gjorde Pawel Cibicki 1-0 till de gulsvarta. FFF ville haft frispark i situationen innan, men fick det inte. Istället kunde Cibicki friställas och rulla in bollen i nät. Elfsborg var nära att utöka ledningen med ett avslut som gick tätt utanför. FFF hade inledningsvis svårt att skapa målchanser men hade mycket boll och rullade ofta boll på ett bra sätt.

I andra halvlek lyckades FFF flytta fram positionerna något och sätta högre press på Elfsborg. Det resulterade i flera målchanser. När Anton Wede kom in istället för Christoffer Carlsson, som fått en smäll på foten, efter en timme skruvades gulvitts tempo upp ytterligare. Det var också Wede som låg bakom FFF:s kvittering. Mittfältaren gjorde det bra när han fick in bollen från höger. Edi Sylisufaj mötte bollen med pannan och hittade en lucka innanför närmsta stolpen.

Elfsborg skapade inte mycket av värde i andra halvlek. Johan Brattberg gjorde en bra räddning på ett närskott, annars skapade de föga. FFF var nära att göra 2-1 vid några tillfällen. Nyinkomne Passi Prudence blev ganska friställd men fick inte till avslutet och en annan inhoppare, Johan Lassagård, sköt utanför vänstra stolpen från bra position till höger. Det blev inget avgörande utan matchen slutade oavgjort. För FFF, som var riktigt piggt i andra halvlek, var det ett positivt formbesked efter den mindre bra andra halvleken mot ÖIS på Valhalla IP. Den nykomponerade backlinjen med Jacob Ericsson, Carl Johansson, Tobias Karlsson och kapten Tibor Brink Joza fungerade ypperligt.

– Mot ÖIS var det bra i 45 minuter och nu var det mer gediget sett över 90 minuter. Vi gör en bra match där vårt presspel var mer synkroniserat än tidigare och vi fick fler bollvinster mot en skicklig motståndare än vi fick exempelvis senast mot ÖIS. Det finns såklart vissa bitar kvar i försvarsspelet att jobba med, men idag var det mer elva spelare som jobbade tillsammans, säger Hasse Eklund och fortsätter:
– Offensivt körde vi fast lite mycket centralt i första halvlek och fick fler målchanser i andra halvlek när vårt kantspel blev bättre, men jag är ändå glad över att vårt bollinnehav var bättre än tidigare och att vi kontrollerade spelet i vissa perioder i matchen. Nästa vecka ska vi lägga in mer offensiv taktik i våra träningar och förhoppningen är att vi ska skapa fler målchanser, säger huvudtränaren.

Redan klockan 13.00 imorgon väntar ny match. Då kommer Tobias Englunds moderklubb Värnamo på besök till Vinberg.

Text och foto: Eric Nilsson


Edi mål Elfsborg


FFF Ellos
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)