TILLBAKA

2014-07-14

Patrik Ingelsten till FFF: "Hoppas få en nytändning"

Anfallaren Patrik Ingelsten, 32, lånas in från Mjällby säsongen ut. - Jag hoppas absolut få en nytändning.

SM-guld- och skytteligavinnaren från 2008 är väldigt glad när fff.se når honom.
- Jag är mycket nöjd med och optimistisk över den här lösningen. Jag ser fram emot att spela för FFF väldigt, väldigt mycket. När Mjällby gick med på att låna ut mig kändes det klockrent och väldigt motiverande. Det gick väldigt snabbt. Nu ska det bli fantastiskt roligt att komma till Falkenberg. Det ska bli inspirerande att tränas av Henrik Larsson.
Han är inte nöjd med speltiden på Listerlandet - och tror att FFF passar honom bättre.
- Jag hoppas absolut få en nytändning. Falkenberg försöker spela fotboll och har en plan för anfallsspelet som tilltalar mig. Klubben spelar med två anfallare, vilket passar mig bättre. Det har blivit ensamt där framme i Mjällby. Jag hoppas göra fler poäng i FFF och bidra med erfarenhet, bra fotboll och hårt jobb.
Han känner Tibor Joza och Johan Svahn sedan deras gemensamma tid i HBK. I övrigt känner han bara till sina nya medspelare vid namn.
- Alltid när man kommer till en ny klubb ska det klaffa med relationer runt omkring. Ju bättre relation jag får med de andra spelarna desto enklare blir det för mig att komma in i spelet. Förhoppningsvis går det fort.

Han har pratat med förra FFF-spelarna Per "Texas" Johansson, Emil Jensen och Danny Ervik inför flytten.
- De hade bara gott att säga om Falkenberg. När man hör de orden känns det väldigt roligt att få vara med och spela för en sån klubb.
Patrik Ingelsten, som varit utlandsproffs i holländska Heerenveen, kommer till en början att bo i sin sommarstuga i Haverdal.
32-åringen gör sin första träning med laget redan imorgon.
- Det är upp till mig att bevisa att jag ska spela. Jag hoppas bli spelklar tills på söndag. Det beror på hur snabbt pappersarbetet går.
Till att börja med gäller hans avtal med FFF säsongen ut.
- Jag hoppas ha min framtid här, säger Ingelsten.

FAKTA: Patrik Ingelsten
Född: 25 januari 1982 i Hillerstorp
Mått: 179 centimeter/80 kilo
Position: Anfallare
Klubbar: Hillerstorps GoIF (-1999), IFK Värnamo (2000-2001), Halmstads BK (2002-2006), Kalmar (2007-2008), Heerenveen (2009-2010), Viking Stavanger (2010-2013), Mjällby (2014)
Allsvenska matcher/mål: 162/40

Eric Nilsson

Ingel
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)