2014-07-20

Magisk storseger för FFF

FFF tog sin tredje raka seger mot Stockholmslag när AIK besegrades med klara 4-1 inför ett fullsatt IP.

Nyförvärvet Patrik Ingelsten fick förtroendet från start. Han var nära att måla redan efter två minuter. I 25:e minuten slog han sedan till. På pass från Stefan Rodevåg nickade han in 1-0 till det gulvita laget vid havet. Både FFF och AIK skapade bra målchanser under första halvlek. Utöver målet hade FFF bland annat ett bra skott av Calle Wede som räddades av Patrik Carlgren. Otto Martler reflexräddade när Henok Goitom fick ett bra läge och var lika bra med på noterna när Celso Borges sköt en frispark.

AIK kvitterade åtta minuter in i andra halvlek. Ett inlägg från höger hittade 18-årige backen Noah Sonko Sundberg som nickade in bollen.
FFF replikerade bara fyra minuter senare - efter ett mönsteranfall. Bollen gick som på ett snöre innan den till slut nådde Stefan Rodevåg inne i straffområdet. "Rode" förpassade bollen säkert i nät. Otto Martler stod sedan för flera fina ingripanden. Särskilt en nick var nära från Henom Goitom var nära, men skåningen lyckades rädda bollen precis innan den passerade mållinjen.

FFF bytte in Johannes Vall, vilket visade sig bli genialt. I 87:e minuten fick "JV", som omskolats från mittfältare till anfallare, bollen av Anton Wede (även målpassare till 2-1) och placerade läckert in den i bortre hörnet. FFF nöjde sig inte med det. Nyinbytte 17-åringen Gustaf Nilsson tryckte in en målvaktsretur tre minuter in på stopptiden. Hans glädje över att ha gjort sitt första allsvenska mål gick inte att ta miste på.

Gulvitt spelade tålmodigt matchen igenom och visade stor effektivitet framåt. Anfallskris? Fyra mål. Från fyra anfallare.
- Vi gjorde det väldigt bra. Jag är jättestolt över killarna, sade tränare Henrik Larsson efteråt.

För andra matchen i sträck var det "lapp på luckan" och därmed tangerat publikrekord på 5 457 personer.
Det var en magisk afton på ett stekhett Falkenbergs IP.

Text: E.N.
Foto: falkenbergsbild.se Robert Boman/'Glenn T. Unger

ingelsten
Bollen på väg in efter nick av nyförvärvet Patrik Ingelsten i 23 minuten.

Fyra målskyttar
FFF:s fyra målskyttar poserar glatt efter matchen. Fr. v Stefan Rodevåg, Gustaf Nilsson, Johannes Vall och Patrik Ingelsten.

Rode målfirar
Stefan Rodevåg firar efter sitt snygga 2-1-mål.

Vall firar mål
Johannes gjorde ett av årets snyggaste FFF-mål när han stänkte in 3- i 86:e minuten.

Per Karlsson
Per Karlsson startade som vänsterback för tredje matchen i sträck och gjorde en ny bra insats.

Ingelsten springer
Patrik Ingelsten gjorde idag sitt första allsvenska mål sedan 2008. Det kommer mera...