TILLBAKA

2014-11-10

Tränarduon fortsätter inte i FFF

Nu är det klart och det blir tyvärr ingen fortsättning med Henrik Larsson och Tobias Tuvesson i Falkenbergs FF under 2015. Spelartruppen informerades nu på förmiddagen. De lämnar efter klubbens framgångsrikaste säsong någonsin och nu påbörjas rekryteringsprocessen efter en ny tränare inför FFF:s andra säsong i allsvenskan.

Henrik Larsson har nu meddelat att han inte förlänger med Falkenbergs FF när ettårskontraktet går ut vid årsskiftet. Under veckan har flera möten skett med klubbledningen och definitivt besked är nu lämnat. Larsson tar med sig assisterande tränaren Tobias Tuvesson, som jobbat under såväl Thomas Askebrand som Hasse Eklund och "Henke", till HIF.

Spelartruppen informerades av Henrik själv i samband med förmiddagens träning.
- Henrik Larsson har informerat oss om att han inte kommer förlänga kontraktet. Vi hade gärna sett en fortsättning men respekterar självklart hans beslut. Henrik besked kommer inte helt överraskande och tankarna kring ny tränare inför nästa säsong har i alla fall snurrat en del under senaste veckan, kommenterar Håkan Nilsson som är sportchef i Falkenbergs FF.

Patrik Lundgren är klubbchef i Falkenbergs FF och han sammanfattar året så här:
- Vi vill tacka Henrik Larsson för ett mycket bra utfört arbete som tränare i Falkenbergs FF. Vi har fått lära känna en fantastisk person och vi önskar honom lycka till i framtiden och hoppas och tror han ska bevara det här året i Falkenberg i sitt hjärta.

Styrelsen med ordförande Lars-Eric Nilsson i spetsen har nu gett Håkan Nilsson och Patrik Lundgren i uppdrag att för tredje hösten i sträck påbörja en ny tränarrekrytering.

- Båda våra senaste tränare har lyckats bra och förutsättningarna för att göra en ny tränarekrytering ser jag som goda. Falkenbergs FF är idag ett allsvenskt lag och vi spelar en fin och positiv fotboll. Vi tog fram en probilbild hösten 2013 över hur en bra tränare för Falkenbergs FF ska vara och den har vi nytta av nu också. Vi har precis som de senaste åren en ambition att utveckla våra unga talanger och trots en begränsad ekonomi målet att få fram ett slagkraftigt lag som spelar en attraktiv fotboll, avslutar Håkan Nilsson.

Henkes sorti
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)