TILLBAKA

2014-11-20

Kamal Mustafa till FFF: "Jäkligt taggad"

Offensive mittfältaren Kamal ”K7” Mustafa lämnar Halmia efter en och en halv säsong. 23-åringen har precis skrivit på ett tvåårskontrakt med Falkenbergs FF. - Jag är jäkligt taggad! 2015 kommer bli en väldigt rolig säsong, säger nye Mustafa i en lång intervju med fff.se.

Hur vill du beskriva dig själv?
- Jag är en glad kille som alltid är positiv. Som spelare vill jag visa vad jag kan på plan, så låter jag andra bedöma. Men jag är en snabb spelare. Kvick och bra teknik. Det är mina styrkor.

Du kommer närmast från Halmia i division 1. Hur har tiden där varit?
- Fantastisk. När jag kom under sommaren förrförra säsongen låg vi tvåa och var på väg upp i superettan (slutade fyra till slut). Jag kom in i det fantastiskt bra och gjorde sju mål. Spelstilen passade mig perfekt. Jag gillar att rulla boll. Det kändes riktigt bra i spelet. Jag kände att jag kunde utvecklas mer och förlängde med ett år. Jag gjorde sex mål i serien i år och avslutade med en kanonmatch mot Malmö FF. Jag vill tacka alla i Halmia för den här tiden.

Och i somras provspelade du med FFF?
- Ja, jag kände på det i somras. Henke berömde mig efter första träningen. ”Du är riktigt bra”, sade han. Det kändes bra att höra det av honom. Jag kände att FFF var ett gott gäng.
- Jag var faktiskt nära Falkenberg två gånger innan det nu blev av. Första gången var när Hasse var tränare. Jag tränade i januari då och det gick riktigt bra. Det var ganska nära, men blev inget. I somras provtränade jag igen. Det gick riktigt bra då med. Det var jättenära att bli av i somras, men tiden försvann och transferfönstret stängdes. Nu blev det tredje gången gillt!

Hur är känslan över att vara klar för FFF?
- Jag är fantastiskt glad. Det känns positivt och jag har en känsla av att jag kan utvecklas mycket i klubben. Det är rätt steg att ta nu. När jag mötte FFF på försäsongen gjorde jag mål. Jag vill utvecklas här och bidra med det jag kan.

Du har redan känt på allsvenskan. 2009 gjorde du fyra matcher i högsta serien?
- Jag debuterade borta mot AIK på Råsunda som 17-åring. Det var riktigt kul. Efteråt kände jag att det är det här jag vill. Sen satte skador (korsband) käppar i hjulet för mig precis när jag tagit en startplats. Jag blev borta i ett och ett halvt år. Det var tungt.

Vad vet du om Falkenberg som stad och lag?
- Jag har varit på träningsläger och spelat fyrnationsturnering med landslaget här. Jag vet inte mycket om Falkenberg, men det verkar vara en liten mysig stad. FFF är ett bra lag där alla kämpar för varandra. Jag har följt laget lite extra då jag känt att jag varit aktuell.

Hur ser du på Falkenbergs FF:s spelstil?
- FFF är ett spelande lag, samtidigt som man kämpar. Man har lite av båda. FFF försöker alltid spela fotboll, förutom mot HBK då det blev långbollar. Men planen på Örjans vall var riktigt dålig. Det vet jag då jag spelat på den varje vecka. Jag tror FFF:s spelstil kan passa mig. Jag spelade alltid 4-4-2 fram tills jag kom till Halmia.

Vad vet du om spelarna i laget?
- Alla är duktiga. Det är ett gott gäng med bra spelare. Svahn är duktig på mittfältet. Rodevåg är en riktig målgörare. Kapten Svensson är en riktig kämpe med bra passningar. Det kommer bli mycket intressant.

Hade du andra anbud?
- Jag hade två-tre från superettan och ett annat från allsvenskan. Men sen i somras har jag känt att jag ska köra på Falkenberg. Det sade jag till min agent också. Det är här jag kan visa vem jag är. Mitt mål var Falkenberg hela tiden, så detta känns härligt.

Hur blir det att gå från division 1 till allsvenskan?
- Jag har spelat i allsvenskan innan och vet exakt vad som krävs. Det är högre tempo i allsvenskan, så jag ska träna och kämpa hårdare. Jag tror jag kommer att klara mig bra. Jag kände på allsvenskt motstånd mot Malmö och det gick väldigt bra.

Vad kommer ditt smeknamn ”K7” ifrån?
- Haha! Det kommer från när vi spelade hemma på gården i Angered. Folk säger inte Kamal längre. De säger K7, Kamal sju. Jag älskar nummer sju. Jag har alltid känt att jag måste ha det. K7 är en grej som blivit och följt med hela vägen.

Men nu har du inte haft sju på ett tag?
- Nej. Qviding var senast. I IFK hade Tobias Hysén nummer sju. Han sade att om jag avgör en match i guldstriden så skulle jag få numret, men det blev inte så. När jag kom till Halmia var sjuan upptagen av kaptenen. Jag tänkte ta 77, men det var upptaget av målvakten. Det är inte numret som spelar, men jag älskar när nummer sju är ledigt. I Falkenberg har kaptenen också nummer sju. Men 77 är ledigt, så det får nog bli det.

Du hann även med en Europa League-match under tiden i Blåvitt, 1-1-matchen borta mot Tel Aviv 2009. Hur var den?
- Det var en härlig känsla att hoppa in där. Det var mycket folk och alla buade ut oss hela tiden. Jag var 18 då och bara njöt.

FFF är Sveriges representant i Fair play-ligan. Chansen finns alltså att du får delta i Europaspel även nästa sommar!?
- Det vore fantastiskt roligt. Det är dit alla vill. Alla vill spela i de fina turneringarna.

Hur tycker du att FFF:s bemötande mot dig har varit?
- Oerhört bra. Sen första dagen har alla spelare och ledare tagit emot mig bra. Vissa kände man ju lite. Jag har träffat Zlatan och Svahn lite och så har jag mött målvakten Otto Martler i division 1. Svahn mötte jag några gånger på kliniken i Halmstad när jag körde extra med grymme Simon Bakkioui (fysioterapeut).

Kommer du att flytta till Falkenberg?
- Ja. Familjen bor i Göteborg men jag kommer flytta till Falkenberg. Det blir bäst så fotbollsmässigt. Jag flyttar så fort klubben fixat lägenhet.

Vad ser du mest fram emot just nu?
- Jag kan inte vänta på att få börja träna med laget. Jag vill bara köra i gång och lära känna alla spelare och kolla hur de springer. När vi lärt känna varandra kommer allt falla på plats och bli riktigt bra.

Välkommen!
- Tack så jättemycket.

---------------------------------

Håkan Nilsson är mycket tillfreds med FFF:s första sajning inför 2015, som blir klubbens andra år i allsvenskan.
- Kamal är en otroligt spännande spelare som vi följt ett tag, säger sportchefen.

Text: Eric Nilsson
Foto: Glenn T Unger

kamal 2


kamal
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)