2014-11-26

Hasse Eklund återvänder till Falkenberg

Hasse Eklund återvänder som tränare till Falkenbergs FF inför 2015. Han ersätter Henrik Larsson inför klubbens andra säsong i Allsvenskan och leder första träningen i januari och kommer då träffa ett antal välbekanta spelare igen. Det påskrivna kontraktet gäller över tre år.

Falkenbergs FF vann Superettan 2013 och kom på en för många fortbollsexperter överaskande13:e plats under sin första allsvenska säsong. När nu Henrik Larsson lämnar efter ett år är det dags för en nygammal succétränare att ta över stafettpinnen för laget vid havet.

- Jag är mycket glad över att vara tillbaka i Falkenberg. Mitt år med FFF var fantastiskt och jag har givetvis följt laget under året i allsvenskan. Det finns en genomarbetad strategi som tilltalar mig. Falkenberg vill etablera sig i elitfotbollen med fokus på egna produkter och talanger i närområdet. Jag kommer med högsta motivation att försöka att utveckla det arbetet, kommenterar Hasse Eklund.

Klubben tog inför 2013 fram en probilbild över hur en tränare i Falkenberg ska vara och styrelsen var helt överens om att fortsätta jobba efter dessa riktlinjer.

- Utifrån dessa kriterier är Hasse Eklund ett lika självklart val 2015 som när han rekryterades 2013. Vi vet att vi får en bra och ambitiös fotbollstränare som dessutom är en fantastisk människa. Han brinner för att vara med och utveckla klubben och vi ser fram emot att fortsätta där vi slutade, kommenterar Håkan Nilsson som är sportchef i Falkenbergs FF.

FFF:s klubbchef Patrik Lundgren kompletterar:
- Ambitionen är att trots en begränsad ekonomi få fram ett slagkraftigt lag som fortsätter spela en attraktiv fotboll. Vi har haft bra resonemang om hur vi tillsammans ska fortsätta lyfta FFF. Klubben är i en viktig utvecklingsfas och det känns bra med den kontinuitet och kompetens som Hasse Eklund nu bidrar med.

Hasse Eklund har av förklarliga skäl en bra koll på den befintliga spelartruppen och kommer de närmaste veckorna att aktivt sätta sin prägel på hur den ska förändras inför 2015.

- Nu börjar arbetet med att sätta en organisation runt laget och givetvis att försöka få till ett slagkraftigt lag under 2015. Spelarna visade under året att det finns mycket talang och potential i laget. Det finns också en stark kultur med hårt arbete och bra laganda och det är något vi skall bygga vidare på. Klubben har gjort omöjliga prestationer två år i rad. Det mest spännande med att få tillhöra Falkenberg som tränare är just det faktum att ingenting verkar vara omöjligt, avslutar Hasse Eklund.

Hasse Eklund