2014-12-08

Två spelare förlänger med FFF: "Väldigt stolt"

Två FFF-spelare blev idag klara för nästa säsong. Rasmus Andersson, 21, och Johannes Vall, 22, har båda förlängt sina avtal med FFF.

Allroundspelaren Rasmus Andersson gjorde sin allsvenska debut borta mot Mjällby i år. Idag kritade han på för ytterligare en säsong.
- Naturligtvis känner jag mig väldigt glad och stolt över att ha skrivit ett nytt kontrakt med Falkenbergs FF. En fin förening med många härliga människor i och runt om, säger lagets modeikon.
Rasmus har varit i klubben sen 2006 och tagit steg för varje år. 2013 gjorde han sju inhopp och i år blev det ett, det på Strandvallen.
- Mitt personliga mål är självfallet att spela mer än föregående år och hjälpa laget på så vis. Tålamod är viktigt men jag känner att jag utvecklas hela tiden och då vill man spela viktiga matcher.
Vad tror du om Hasse Eklund som nygammal huvudtränare?
- Det känns enbart positivt. Alla vet ju hur bra det gick senast han var här och han har redan bra koll på truppen. Han gav även mig en hel del inhopp under mitt första seniorår och fick alla att känna sig delaktiga.
Många säger att du är viktig i omklädningsrummet. Vad är det du gör så bra där?
- Haha, det får du kanske fråga någon annan om men jag försöker skratta och skämta så mycket det går när tillfälle ges. Sen brukar jag ha shampoo och balsam med mig, det uppskattas av några stycken som glatt lånar, säger Rasmus Andersson, som snart åker till Tanzania på semester.

Johannes Vall har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med FFF. I år fick han ett litet genombrott. Den offensive spelaren noterades för 22 allsvenska matcher, varav tre från start, och gjorde fyra mål.
- Det känns gött att ha det klart, nu kan man dra på semester utan att tänka på sånt, skrattar "JV" och fortsätter:
- Detta är mitt första år på seniornivå som jag varit skadefri, så med facit i hand så var det ett bra år även om jag inte startade så jättemånga matcher. Man kan väl säga att det var lite av ett uppvärmningsår. Jag har ännu mer att ge så nästa år ska bli roligt.
Vilket av dina mål i år är du mest nöjd med?
- Det mot AIK (3-1-målet i storsegern på IP i somras) får det bli. Det var ett klassmål (skratt) och så var det var bra stämning på läktaren.
22-åringens nya kortklippta frisyr har väckt reaktioner på sistone.
- Känns skönt att ha fått bort några kilo hår. Frisyren gör ju fotbollsspelaren så det blir bra, flinar han.

Eric Nilsson

hunkrasmus