TILLBAKA

2014-12-12

Sjöstedt stannar: "Fotbollen passar utmärkt"

Rasmus Sjöstedt är överens med FFF om ett tvåårskontrakt. Vi har pratat kontrakt, 2014, golf och drömjulklapp med "Räkan".

fff.se når en märkbart glad ölänning efter att sportchef Håkan Nilsson meddelat den glada nyheten på fredagskvällen.
- Jag förlänger för att jag trivs väldigt bra både på plan och utanför. Fotbollen vi spelar passar mig utmärkt och jag ser fram emot kommande säsong med allsvenskan och förhoppningsvis Europaspel!
Den golfälskande 22-åringen lånades in från Kalmar inför säsongen. De första matcherna hade Tibor Joza hand om högerbacksplatsen. I bortamatchen mot IFK Göteborg fick Sjöstedt chansen från start för första gången. Han tog den och behöll sin plats i elvan säsongen ut. Totalt blev det 27 allsvenska matcher, varav 25 från start, och en assist.
- Personligen har det gått väldigt bra. Jag tycker min utvecklingskurva pekat spikrakt uppåt. Resan som vi gjorde som lag i år betydde väldigt mycket för mig när jag bestämde mig.

Vad känner du att du har utvecklat under året?
- Väldigt, väldigt mycket. Främst prioriterar jag defensiven för att jag har förstått att offensiven blir bättre då. Henke har sagt att jag ska spela enkelt. Det har jag tagit till mig väldigt mycket.
Var det ett enkelt beslut att skriva på för FFF?
- Jag har hela tiden känt att jag vill fortsätta spela i Falkenberg så att vi kom överens känns riktigt bra.
Vad tror du om nästa säsong, med Hasse Eklund som ny tränare?
- Jag ser fram emot att jobba med Hasse som tränare. Spelarna i laget har talat väldigt gott om honom. Och jag tror han är perfekt för Falkenberg.
Hur går det med golfen då? Vågat utmana någon i laget?
- Det går bedrövligt! Jag avslutade säsongen hemskt. Vi brukar lira två lag mot varandra. Jag och Calle Wede brukar kampera ihop mot Anton Wede och Adam Eriksson.
Vad önskar du dig i julklapp?
- Jag önskar mig en säsong 2015 där Falkenbergs FF överraskar alla ytterligare en gång, säger "Räkan".

Han avslutar med att ge fansen ett speciellt omnämnande.
- Jag skulle vilja tacka alla hängivna supportrar som stöttade oss under hela säsongen. Ni som åkte till varje bortamatch är grymma. Ser fram emot att se er nästa säsong.

Eric Nilsson


Räkan
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)