TILLBAKA

2014-12-15

Otto Martler förlänger: "FFF bästa alternativet"

Målvakten Otto Martler blir kvar i FFF. Han har signerat ett tvåårskontrakt.

Den 27-årige skåningen kom till FFF inför 2013 och har blivit en väldigt viktig del av laget. Han har vaktat stolparna i 58 av 60 av lagets seriematcher under de här två åren. Nu är det klart att han blir kvar i ytterligare två års tid.
- Skönt att ha det färdigt så man vet vad man ska satsa på till nästa år. Jag har funderat väldigt mycket de senaste veckorna. Och när jag väger in alla parametrar så känns FFF som det bästa alternativet, säger Otto Martler.
Han utvecklar varför:
- En rolig sportslig utmaning. Jag har fått vara en del av klubbens två framgångsrikaste säsonger någonsin, att slå det igen vore grymt. Möjligheten till speltid ser bättre ut än på andra ställen kanske och sen funkar det bra socialt, vilket är lika viktigt med allt runt omkring fotbollen. Och jag är nöjd med avtalet vilket till slut gör att det känns som rätt beslut.
Målvakten är väldigt nöjd med att Hasse Eklund återvänder.
- Att Hasse tog över var en viktig del i beslutet. Jag trivdes bra med honom och tror att han kan lyckas med oss igen.
Och att han går hem hos supportrarna är ingen nyhet. Det är inte många spelare som får en ramsa av klacken direkt vid ankomst.
- Det känns skitroligt! Jag är stolt över det, säger Otto Martler.

Han höll nollan 14 gånger under uppflyttningssäsongen 2013, vilket gav honom ett utmärkt snitt på 50 procent nollor. I allsvenskan i år blev det sex nollor på 30 matcher. Hans utsparksmål  från 90 meter i derbyt mot Varbergs Bois förra året är ett minne som är väldigt starkt för många supportrar.
- Otto har under sina två år här visat att han håller hög klass. Han känner killarna och han känner Hasse. Backarna behöver inte spela ihop sig med en ny målvakt. Det är bra med kontinuitet. Otto var hela tiden vårt förstaval på målvaktssidan, säger sportchef Håkan Nilsson nöjt.

Eric Nilsson

Ottoräddning
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)