TILLBAKA

2014-12-15

Thorleifsson tvingas sluta av hälsoskäl

Anfallaren Andrés Thorleifsson bryter kontraktet med FFF och lägger av med elitfotbollen.

fff.se låter Andrés själv berätta om beslutet.
- Jag har nyligen blivit diagnostiserad för ledgångsreumatism. Det är främst värken i fötterna som gör att fotboll på elitnivå inte längre är möjlig.
Hur känns det så här när beslutet är fattat?
- Jag har haft problem med fötterna sen i somras och har väl känt på mig att det var något konstigt, varenda träning har varit jobbig. Speciellt när vi tränar så pass tidigt när värken är som värst. Glädjen försvinner och jag har varit riktigt deppig ett tag och kommer nog vara det en tid framöver.
Hur har din tid i Falkenberg varit? Finns det något du vill hälsa?
- För mig personligen har den varit väldigt jobbig. Bortsett ledgångsreumatismen har jag haft fotbollsrelaterade skador med en operation som gjordes i våras. Jag har inte riktigt kunnat vara mig själv med alla motgångar jag haft men alla runt omkring klubben ska ha en eloge. Underbar klubb och fantastiska fans som åker land och rike för att se Falkenberg. Jag kommer följa Falkenberg nästa år och säkert stå på läktaren någon gång och skrika!
Du fick göra sju allsvenska matcher?
- Ja, precis. Kul att ha kommit så pass långt men det kan jag inte riktigt glädjas för nu. Det kommer kanske.
Vad ska du göra i fortsättningen?
- Jag har sagt det till mina nära och kära, det är tur att jag har en utbildning (ekonomi och matematik) som jag snart är klar med och intresse för något annat än fotboll. Jag hade nog haft det väsentligt mycket jobbigare om jag inte hade det. Sen kommer jag vilja fortsätta med fotbollen på något sätt, lägre nivå och kanske testa på en ledarroll. Vi får se, säger Andrés Thorleifsson.

Detta är vad Andrés vill säga om sin sjukdom. Vi ber er respektera detta.
Falkenbergs FF vill tacka för den här tiden och hoppas att han trots detta kan leva ett bra och framgångsrikt liv.

Andres
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)