TILLBAKA

2015-01-05

Calle Wede stannar: "Vi ska ta mer poäng"

Vi kan nu ge FFF-fansen en fin present. Mittfältaren Calle Wede har förlängt sitt kontrakt. - Det känns skönt att det är klart, säger 24-åringen.

Fagerstasonen kom till FFF på lån hösten 2012. Säsongen efter spelade han en viktig roll (fyra mål och sex assist) när laget vid havet kvalificerade sig för allsvenskt spel. I år stod han för ett vackert frisparksmål mot HBK i derbyt på hemmaplan. Han bidrog också med fem assist med sin fina passningsfot.
Efter säsongen har spekulationerna varit många. Men nu är det klart att han förlänger sitt kontrakt med ett år.
- Det har varit en ganska lång process, så därför känns det extra skönt att det är klart. Nu är det bara att fokusera på fotbollen, säger Calle Wede.
Flera andra allsvenska klubbar har visat intresse för honom.
- Man har funderat en del, men helheten vägde in i mitt beslut. Jag känner att jag passar bra in i laget och spelsättet vi har passar min spelstil.
Han är väldigt laddad inför den stundande säsongen.
- Vi har stommen kvar från förra säsongen och har bra kvalité i truppen. Vi ska ta mer poäng än förra säsongen, säger Wede.

Sportchef Håkan Nilsson är glad över att ännu en pusselbit har fallit på plats.
- Vi är väldigt nöjda med att Calle väljer att stanna, säger Nilsson.

Samtidigt lämnar tvillingbrorsan Anton för Helsingborg. Vi vill tacka honom för allt han gjort för FFF och önskar honom välkommen tillbaka. Anton gjorde 13 seriemål i gulvitt.

Eric Nilsson

Calle_firar
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)