TILLBAKA

2015-06-18

A-lagskontrakt till Linus Andersson: "Inte varje dag"

Igår skrev Erik Zetterberg på sitt första A-lagskontrakt. Idag var det Linus Anderssons tur.

I år har den 18-årige backen levererat fina insatser i U21-laget. Nu kommer belöningen: ett A-lagskontrakt på två och ett halvt år.
- Det känns väldigt bra och väldigt kul. Det är inte varje dag man får ett A-lagskontrakt. Det betyder mycket för självförtroendet. Det roligaste blir att träna på högre nivå och se om man klarar av det. Jag har varit i klubben i 13 år. Detta blir ett nytt steg, säger Linus Andersson.

Han fick ett samtal av sportchefen Håkan Nilsson förra torsdagen. Efter två möten har han nu skrivit på.
- Efter två och ett halvt år i U19 blir det kul att testa något nytt. Det blir bra med Hasse Eklund som ny tränare. Han visar att han verkligen tror på oss ungdomar, genom att flytta upp oss och ge oss speltid i A-laget. Det är kul att klubben tar till vara på oss.
Säsongen hittills är han väldigt nöjd med.
- Jag har fått spela mer än jag trodde i U21. Jag har startat de flesta matcherna och lyckats snubbla in två mål. Lite turligt men det är ändå två mål, säger Linus Andersson.
Hans pappa Per-Ola var en spelskicklig mittfältare som var med om två avancemang med FFF under 80-talet. Per-Ola spelade 205 A-lagsmatcher och gjorde 38 mål.
- Vi är rätt lika som spelare. Han var straffskytt och jag har satt två straffar i U19 i år. Båda har stora vinnarskallar och ibland lite dåligt temperament på planen. Det är både bra och dåligt. Han har lärt mig ganska mycket om hur man ska spela som mittfältare, säger talangen.
Precis som farsan har han oftast varit innermittfältare. Men för ett år sen skolades han om.
- När Eric Gunnarsson flyttade till USA blev jag mittback. Jag tycker att det funkar helt okej.

Han har tränat med A-laget två gånger tidigare. Från och med söndag, när träningen återupptas, är Linus A-lagsspelare på permanent basis.
- Det ska bli kul! Det blir full fart, så det blir till att hänga med, säger 18-åringen.
Nu drömmer han om att få göra allsvensk debut.
- Klart att det hade varit väldigt stort. Man skulle bli jäkligt glad. Det blir väldigt svårt att göra det i höst, men man kan alltid hoppas.
Du har två och ett halvt år på dig?
- Ja, haha. Någon gång får det bli. Jag ska kämpa för det och göra mitt bästa.

Eric Nilsson

LinusA
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)