2015-10-20

FFF:s bandiera förlänger: "Ska gå om svärfar"

FFF:s kapten har spelat i A-laget sen 2000 och gjort runt 550 matcher. Nu står det klart att David Svensson stannar i tre år till.

David Svensson skrev idag på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018. Han får därmed chansen att spela på nya arenan som står klar till säsongen 2017.

Kaptenen slog klubbrekordet i antal matcher redan mot Brage 2013. Borta mot Mjällby förra sommaren passerade han 500 matcher. Nu är han uppe i omkring 550 fajter. Och fler blir det.
– Nu siktar jag på att gå om svärfar (Ronny Isaksson) i antal mål, säger David.
Men än så länge har han en bit kvar till Ronnys 94 mål.
– Bara ungefär lika många som jag hittills gjort, skrattar 31-åringen.

Ronny Isaksson tror att David får det tufft att nå hans notering.
– Han är tveklöst FFF:s genom tiderna bäste fanbärare men att gå om i antal mål blir svårt. Jag tror att han med tiden tar ett steg tillbaka som en suverän mittback, säger Isaksson, som spelade över 400 matcher för FFF:s A-lag.

David är mycket glad över kontraktsförlängningen.
– Jag trivs fantastiskt bra i klubben och känner att jag utvecklas hela tiden. Ryggen är i schack och jag känner mig väldigt fräsch. Det är kul att de vill ha mig kvar så pass länge. Det ger mig en trygghet.

Hade inte du livstidskontrakt?
– Jo, jag är lite besviken på att Håkan fått ner det till tre år, säger David med ett nytt skratt.

Vad tror du om slutspurten?
– Det blir väldigt spännande. Vi ska försöka slå Djurgården och sätta press på Kalmar.

David firar