2016-01-07

Amin Nazari klar för FFF: "Känns jättebra"

Förre MFF:aren Amin Nazari har skrivit på för två år - och valt #19. – Det känns jättebra, säger 22-åringen.

Amin Nazari har en gedigen bakgrund. Han har Malmö FF som moderklubb. FFF blir hans andra permanenta klubb i karriären. Utöver spel i MFF har han varit utlånad till Assyriska (2013) och Fredrikstad (2015).
– Jag hade bra snack med Hasse Eklund och alla andra ledare. Detta passar mig bra. Balansen känns bra och det kändes rätt. Jag känner till Alexander Jakobsen och några andra spelare sen innan, säger mittfältaren.
Han beskriver sig som en tvåvägsspelare med de största styrkorna i offensiven.
– Jag vill bidra med mina offensiva kvalitéer, bra passningsspel och mycket rörelser. Jag försöker hitta fria ytor med mina löpningar. Om man får till ett bra samspel med de andra kommer det gå jättebra till slut.

Sen debuten mot Mjällby 20 april 2011 har mittfältaren spelat totalt 18 allsvenska matcher. Han deltog också i MFF:s Champions League-kval mot Glasgow Rangers.
– Jag har mött Falkenberg med både Assyriska och Malmö. I allsvenska mötet på IP satt jag på bänken.

På hans meritlista hittar vi även en U21-landskamp, åtta U19-landskamper (tre mål) och tolv U17-landskamper (tre mål).
– Jag har spelat rätt många ungdomslandskamper. Det är A-landskamper som fattas nu, säger Amin med ett leende.
Hans storebror Omid har också tidigare spelat för MFF och representerar det iranska landslaget.
– När de kom och träffade oss valde han Iran helt plötsligt. Jag själv har inte valt landslag än. Man kan skifta om man inte spelat för ett seniorlandslag.

Amin spelade tio matcher, varav fem från start, när MFF blev svenska mästare 2014.
– Amin är en väldigt intressant spelare. Vi är väldigt nöjda med att han har valt Falkenbergs FF, säger sportchef Håkan Nilsson.

22-åringen ser fram emot att arbeta med Hasse Eklund.
– Han är en väldigt bra tränare som har gjort det bra i Falkenberg. Jag mötte honom med Malmö när han var i Kalmar också, så jag känner till honom väl.
Han är med på FFF:s första träning imorgon förmiddag.
– Jag är lite nervös, men det ska nog gå bra, säger Amin Nazari, som inte vet mycket om Falkenberg som stad.
– Jag vet att det är litet. Jag får ta reda på mer nu när jag är här.

Han är nöjd med sin säsong i Fredrikstad där det blev 26 matcher och tre mål.
– Den var bra faktiskt. Jag spelade varje match och fick erfarenhet.

Text: EN
Foto: Glenn T. Unger, falkenbergsbild.se