TILLBAKA

2016-11-30

"Tibbe" förlänger och Nordberg klar

Viktige försvararen Tibor Joza har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med FFF.

- Vi är glada över att "Tibbe" två år till kommer satsa på att vara med och bidra både på och vid sidan om plan med sin energi i vår strävan att åter nå allsvenskan, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson.

30-årige Tibor, som har IF Leikin som moderklubb, spelade för FFF mellan 2008 och 2010. Efter tre säsonger i BK Häcken återvände den lojale backen med den fina inställningen inför säsongen 2014. Nu blir han alltså Laget vid havet trogen i ytterligare två år.
- Skönt att få det klart. Vi satte oss ned och pratade efter säsongen och jag kände att jag hade energi och ville köra på. Gött att få två år också, så att man kan slappna av lite och inte behöver tänka på framtiden direkt. Det blir ett spännande år. Jag tror att den nya arenan kommer ge oss en nytändning. Jag hoppas att vi kan vara med och slåss uppe i toppen, säger Tibor Joza.
Han ser sig själv i en ledarroll.
- Jag har spelat i allsvenskan, superettan och har kvalat till Europa League. Jag har varit med om en del och känner att jag kan ta en ledarroll på plan och i omklädningsrummet. Jag vill pusha och komma med tips till de yngre spelarna, säger "Tibbe".

FFF har också gjort klart med en ny målvaktstränare. Det blir förre HBK-målvakten Björn Nordberg, 50, som ersätter omtyckte Leif Troedsson.
- Vi är mycket nöjda med att kunna knyta till oss Björn. Björn är förutom att han är en stark och bra person vid sidan av plan en mycket rutinerad målvaktstränare - tillsammans med sin karriär som målvakt. Vi hoppas att han kommer att kunna utveckla våra målvakter och bli en tillgång till vårt övriga tränarteam, säger Håkan Nilsson.

- Det känns fantastiskt roligt och inspirerande. Jag har haft Johan Brattberg i Ullared under hösten. Han ville att jag skulle komma, vilket känns som ett bra kvitto, säger Nordberg själv.
Vad han kan bidra med?
- Jag är väldigt bra på att ha en öppen dialog med raka och ärliga diskussioner. Jag har mycket att tillföra av egna erfarenheter. Jag känner till hur samarbetet mellan backlinje och målvakt ska gå till. Jag vill se till så alla talar samma språk i defensiven, med zonmarkeringar och dylikt.

Han representerade HBK mellan 1984 och 1999. Under sin långa sejour hann han med 466 matcher.
- Det var ett antal bra år. Jag fick spela några omöjliga matcher i cupspelet, som mot Newcastle och Bastia som då ledde franska ligan. Jag fick också spela med landslaget i OS. Allt flöt på bra tills jag fick en knäskada. Då var det aktuellt med en flytt till IFK Göteborg. Men den uteblev. Sen kom Håkan Svensson in. Jag tog tillbaka platsen i målet efter skadan. Sedan tog han tillbaks platsen igen, säger Nordberg.
FFF:s nye målvaktstränare berättar att han en gång var nära ett proffskontrakt utomlands.
- Jag skrev på för Dundee United och tränade med dem i två veckor. Men bosman fanns inte då. HBK släppte mig inte. Det var lite synd, för jag hade fått gå rätt in i laget och spela mot Glasgow Rangers.

E.N.

 

Tibbe
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)