2016-12-01

FFF presenterar två nyförvärv

Dags för lucköppning för Falkenbergs FF idag fick nycklarna till Falcon Alkoholfri Arena på Kristineslätt men också kunde presentera två intressanta nyförvärv till A-truppen.

Då det är första december och lucköppning tycker FFF det känns utmärkt att ytterligare två pusselbitar fallit på plats i lagbygget inför 2017. FFF:s första nyförvärv inför säsongen är 17-årige anfallaren Passi Prudence - eller Herve Patience Prudence Nshimirimana som han egentligen heter - som har skrivit på ett treårskontrakt. Han kommer närmast från Högaborgs BK där han spelat de två senaste säsongerna. Han spelade dessförinnan i Billesholms GIF. Nyligen var Passi uttagen till ett läger med P17-landslaget. Där gjorde han bra ifrån sig

- Det känns väldigt spännande att komma till Falkenbergs FF. Det här är bra för min utveckling, säger Passi som ursprungligen är från Burundi men kom till Sverige som fyraåring.

Sportchefen Håkan Nilsson kommenterar förstärkningen.
- Det är en 99:a med jättestor potential. Passi är en forward som spelar i en nummer 10-roll. Han har bra teknik, spelförståelse och rörelse. Han är inte färdig som spelare, men vi har sett att det kan gå fort, säger sportchef Håkan Nilsson och syftar på stjärnskottet Jesper Karlsson.

Nyförvärv nummer två är mer meriterad. Det handlar om 26-årige före detta junior-landslagsmålvakten Hampus Nilsson som den senaste säsongen gjorde sex allsvenska matcher för såväl Djurgården, som han kom till 2013, som för Östersund, dit han var utlånad under hösten. Han kommer ursprungligen från Osby och har under karriären förutom nämnda klubbar representerat Helsingborgs IF, Landskrona BoIS, Högaborgs BK, IFK Värnamo och Ängelholms FF. Totalt står han noterad för 14 matcher i allsvenskan och 32 i superettan. Från och med januari 2017 tillhör målvakten Falkenbergs FF. Hampus Nilsson har undertecknat ett tvåårskontrakt med laget vid havet.

- Det känns jättebra med FFF. Jag kom väldigt bra överens med Hasse Eklund under juniortiden i Helsingborg, säger Hampus Nilsson.

- Han känner Hasse Eklund och Leif Troedsson sen tiden i HIF. Hampus har hela tiden varit vårt förstaval. Det är en bra målvakt med lagom mycket erfarenhet. Vi tror att han tillsammans med Johan Brattberg kommer bilda ett bra målvaktspar. Hampus har liksom Passi bra egenskaper som person. Det är vi särskilt noga med när vi kontrakterar spelare. Vi är väldigt nöjda med våra två första nyförvärv, säger Håkan Nilsson.

Hampus och Passi