TILLBAKA

2016-12-07

Skyttekung till FFF

Långe och målfarlige anfallaren Erik Pärsson är klar för Falkenbergs FF. Landskrona BoIS skyttekung har skrivit på ett tvåårskontrakt. – Jag blev hur glad som helst när FFF ringde, säger 22-åringen.

Erik Pärsson inledde karriären i BK Näset. Han fortsatte i Höllvikens GIF och kom till Husie IF som 13-åring. Tre år senare värvades han av Malmö FF. 2013-2014 tillhörde han MFF men spenderade tiden som utlånad till först Lunds BK (31 matcher/fem mål) och sedan FC Höllviken, som han med sina tolv mål på åtta matcher hösten 2014 hjälpte att avancera till division 1. Förra året blev det elva mål på 24 matcher för FC Höllviken. Inför årets säsong skrev den 188 centimeter långe och 85 kilo tunge strikern, som trots sin storlek är väldigt kvick, på för Landskrona BoIS. Hans 17 mål på 22 matcher räckte till seger i interna skytteligan och en hedersam andraplats i division 1 södras skytteliga.
– Jag var ingen målspruta som junior. Då skiftade jag positioner i hela centrallinjen. Jag har även varit mittback och defensiv innermittfältare. När jag kom till Malmö blev jag anfallare på riktigt. Men jag har alltid sett mig själv som en offensiv lirare. Jag har gjort fler och fler mål de senaste åren, säger Erik Pärsson.

20 seriemål var hans målsättning under 2016. Han var snubblande nära att uppfylla det högt uppsatta målet.
– Jag hade såklart velat vinna skytteligan, men Richard Yarsuvat är en fantastisk spelare. Jag är nöjd med min säsong trots att jag stannade på 17 mål, säger den målinriktade anfallaren.
Han är stolt över att ha skrivit på för två år med Falkenbergs FF.
– Jag kände att det fanns ett ömsesidigt intresse. Det känns som att jag har förtroende och att det löst sig bra med min familj. Håkan Nilsson ringde mig snabbt. Jag har haft några konkreta saker, men Falkenberg lät väldigt intressant. Jag blev hur glad som helst när FFF ringde. Jag känner till klubben sen innan. FFF har alltid varit en fin klubb. Erik kommer att flytta till Falkenberg med sin sambo och deras två hundar (båda blandraser där chihuahua ingår).
– Under mina 22 år har jag aldrig bott utanför Skåne. Det ska bli jättespännande att testa sina vingar. Jag har varit i Falkenberg två-tre gånger bara, så jag har inte riktigt känt på staden än. Det är nära till Varberg, Halmstad och Göteborg. Sambon säger att huvudanledningen till flytten är att vi ska bo nära Ullared, haha.
Han beskriver sig själv som en fysisk anfallare som gillar att gå i djupled.
– Jag är bra på många saker utan att ha en spetsegenskap. Jag är allround. Ni kan vänta er att få se en hårt arbetande forward som kommer till många farliga chanser och sätter en och annan balja. Jag har alltid varit rapp i steget. Man måste vara snabb och stark för att ta sig till lägen, säger Erik Pärsson.

Första målet är att ta en startplats.
– Det viktigaste är att vi får ihop en bra trupp och kan fajtas om att ta oss upp till allsvenskan igen så fort som möjligt. Han känner till några spelare i laget men känner ingen privat.
– Jag lirade någon match med Amin Nazari i MFF och Johan Brattberg provtränade med Landskrona i vintras. Jag har mött fler spelare än vad jag kommer ihåg. Jag kommer lära känna spelarna bättre nu. I slutet av augusti var skåningen med och sparkade ut sin forna klubb MFF ur svenska cupen. Landskrona BoIS vann med 3-1 och Erik Pärsson var inblandad i samtliga BoIS-mål. Han spelade fram till första och andra fullträffen och satte själv 3-0-målet.
– Det var helt sjukt, vilken utdelning vi hade! Vi hade ett väldigt bra lag och ägde faktiskt hela matchen. Det var fantastiskt att slå ut Sveriges bästa lag.

Vid sidan av fotbollen har han pluggat ”retail”, det vill säga detaljhandel.
– Det kommer jag att lägga på hyllan ett tag. Jag vill satsa på fotbollen fullt ut nu när jag har fått chansen. På fritiden tycker han om att vara med familjen och hitta på roliga grejer. Dolda talanger då?
– Jag är bra på att städa. Sambon håller med, haha. På plan gillar jag tunnlar. Det har varit en grej som hajpats bland polarna, säger Pärsson.

Sportchef Håkan Nilsson är mycket nöjd med värvningen.
– Vi har följt honom under året och sett att det är en forward som gör mål. 17 mål talar sitt tydliga språk. Vi hoppas att Erik kan fortsätta sin utveckling i Falkenbergs FF. Vi känner till hans karaktär. Det är en mycket begåvad kille som kommer passa in i gruppen, säger Nilsson.

Erik Pärsson har tilldelats tröja nummer nio. Passi Prudence kommer få byta nummer.

Text: Eric Nilsson

erik
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)