TILLBAKA

2017-03-10

Dominic Chatto till Falkenbergs FF

Falkenbergs FF kan idag stolt presentera värvningen av innermittfältaren Dominic Chatto från Nigeria. 31-åringen har signerat ett tvåårskontrakt.

Dominic Chatto föddes i Kaduna den 7 december 1985. Han började spela fotboll som sexåring och var i tonåren en av regionens mest talangfulla spelare. Efter att ha spelat några år i Nigerias högstaliga värvades han år 2007 av Inter Åbo. Han hjälpte klubben att bli finska mästare och utsågs efter omröstning till finska ligans bäste spelare. Mellan 2009 och 2013 var han en viktig spelare för Häcken, som han så när blev svensk mästare med 2012. Han gjorde 121 allsvenska matcher för Hisingsklubben. Därefter blev det två år med Bodö-Glimt i Norge. Senaste säsongen tillbringade han i Kazakstan. Han var ordinarie i Ordabasy som blev femma i ligan.

Nu är han tillbaka hos sin familj i Sverige. FFF:s sportchef Håkan Nilsson var under fredag förmiddag i Göteborg och signade Dominic Chatto.
– Det är en bolltrygg mittfältare som vill ha mycket boll och gillar att driva spelet. Dominic är en lagspelare men kan även göra saker på egen hand. Han är en ledargestalt som pushar sina lagkamrater till att göra ett bra jobb, säger Nilsson nöjt.
Han berättar att övergången gått väldigt fort.
– Vi har fått väldigt goda referenser, bland annat från Tibor Joza som spelat med honom i Häcken.

Nigerianen är väldigt glad över att få tillhöra FFF de två kommande åren.
– Det är riktigt härligt att vara tillbaka i Sverige och få vara nära min familj. Jag ser fram emot att få träffa mina nya lagkamrater. Superettan är en helt annan nivå. Jag vet att det kommer att bli tufft på olika sätt, men jag kommer vara professionell. Jag kommer göra mitt bästa för att vi ska bli uppflyttade till allsvenskan i slutet av säsongen, säger 31-åringen.

Vad vet du om klubben?
– Tibor har sagt bra saker om FFF. Jag vet att klubben har en ny arena. FFF vill verkligen komma tillbaka till allsvenskan och Håkan verkar vara en varmhjärtad person som är lätt att arbeta med. Jag har hört att alla i klubben är vänliga. Jag tror att det kommer att hjälpa oss att uppfylla målet med säsongen, säger Chatto.

Eric Nilsson 

Chatto
Falcon Alkoholfri Arena
Kristineslättsallen 3
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)