2017-04-16

Inför Degerfors: "Vill ha första trean"

Imorgon spelar FFF sin andra match på Falcon Alkoholfri Arena. Tabelltvåan Degerfors står för motståndet.

Senaste gången lagen möttes var i näst sista omgången av superettan 2013. Danny Erviks straffmiss i 93:e minuten innebar att matchen slutade 2-2. Veckan efter tog FFF steget upp i allsvenskan tack vare en minnesvärd 4-2-seger hemma mot Ängelholm. Men det var då det. Nu är det superettan 2017 och FFF jagar sin första viktoria.
– Det blir spännande. Degerfors har startat bra. Det är en tuff motståndare för oss. Vi känner oss stärkta efter Trelleborg. Vi gjorde en ganska bra match sett till förutsättningarna. Vi hade bra krigarinställning och hade ett stundtals bra spel. Sen kan vi fortfarande minimera antalet målchanser vi släpper till, så vi har gnuggat försvarsspel i veckan. Vi vill ha första trean. Jag tror att vi har bra möjligheter, säger tränare Hasse Eklund.

Daniel Johansson och Edi Sylisufaj är tillbaka i träning men bedöms inte matchklara. Trion Richard Donkor, Mahmut Özen och Christoffer Carlsson är däremot tillbaka i truppen.

Truppen består av följande manskap:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Linus Andersson, David Svensson, Erik Pärsson, Amin Nazari, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Johan Lassagård, Mahmut Özen, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Dominic Chatto, Tibor Joza, Passi Prudence, Richard Donkor

Matchen inleds klockan 17.00.

E.N.

Trelleborg mål