2018-01-17

Årets tröjnummer

Nu är årets tröjnummer klara. Som ni ser valde nyförvärven Kalle Söderström och Robin Östlind tröja nummer tio respektive elva.

1 Johan Brattberg
2 Ludvig Johansson
3 Hampus Svensson
4 Osama Hassan
5 Linus Andersson
6 Erik Zetterberg
8 Tobias Karlsson
9 Erik Pärsson
10 Kalle Söderström
11 Robin Östlind
12 Christoffer Carlsson
14 Per Karlsson
16 Hampus Nilsson
17 Edi Sylisufaj
18 Rasmus Larsson
19 Mergim Laci
20 Johan Lassagård
21 Mahmut Özen
22 John Björkengren
23 Enock Kwakwa
25 Tobias Englund
28 Dominic Chatto
33 Tibor Joza
42 Zlatan Krizanovic
45 Passi Prudence

 

Robin Östlind med planen
2018-01-15

Veckans schema

Snart är det dags för årets första match! Så här ser A-lagets vecka ut:

Måndag:
10.15: Träning
15.00: Fysträning

Tisdag:
10.15: Träning
15.00: Fysträning

Onsdag:
Ledigt

Torsdag:
10.15: Träning
15.00: Fysträning

Fredag
10.15: Träning

Lördag:
13.30: Match borta mot Helsingör

Söndag
Ledigt

Träningarna äger rum på Kristineslätt.
Vinterträning
2018-01-11

Försäsongsschemat spikat

Så här ser FFF:s matchschema ut under försäsongen:

20/1 13.30: Helsingör-FFF
27/1 16.00: HBK-FFF
3/2 14.00: FFF-Oddevold
10/2 14.00: Landskrona-FFF
17/2 13.00: Vinberg-FFF
24/2 12.00: ÖIS-FFF
3/3 14.00: FFF-Mjällby
6/3 19.00: FFF-Stafsinge
11/3 13.00: FFF-Raufoss
14-21/3: Träningsläger i Salou
24/3 15.00: Häcken-FFF

Seger Syrianska
2018-01-10

Träning A-trupp

V 02-03

Torsdag 11/1 kl.10.30 Kristineslätt                          kl.15.00 Kristineslätt

Fredag 12/1 kl.10.30  Kristineslätt

Måndag 15/1 kl.10.30 Kristineslätt                          kl.15.00 Kristineslätt

Tisdag  16/1 kl.10.30 Kristineslätt                           kl.15.00 Kristineslätt

Torsdag 18/1 kl.10.30 Kristineslätt                          kl.15.00 Kristineslätt

Fredag 19/1 kl.10.30 Kristineslätt

Lördag A-match borta mot Helsingör klockan 13.30

 2018-01-10

Rodevåg inleder ny karriär

I morgon inleder FFF-legendaren Stefan Rodevåg en ny karriär som fotbollsinstruktör på Vesterhavsskolan, som FFF samarbetar med, på halvtid.

Stefan Rodevåg avslutade sin fantastiska fotbollskarriär efter matchen mot IK Frej i sista omgången förra säsongen. Han fick en vacker avslutning och hyllningarna tog aldrig slut. Nu har han fått nytt jobb.
– Det känns mycket bra att vi och Vesterhavsskolan kan vara Stefan behjälplig i början av en ny karriär, säger sportchef Håkan Nilsson.

Stefan Rodevåg är glad över sitt nya jobb:
– Det känns både roligt och spännande. Det blir ju något helt nytt för mig. För även om jag har varit på fotbollsplanen väldigt mycket så är det ju som spelare. Det blir intressant att se hur det är att vara på andra sidan visselpipan nu. Jag är glad och tacksam över att denna möjlighet dök upp. Och självklart är det kul att fortfarande få tillhöra FFF, även om all min tid kommer att vara med Vesterhavsskolan, säger "Rode".

E.N.

Rode sista
2018-01-08

Mahmut Özen stannar i FFF

Ytterbacken Mahmut Özen, 29, har idag signerat ett nytt kontrakt med Falkenbergs FF.

– Vi har hela tiden haft en bra dialog och det har mest varit beroende på semestrar som det dragit ut på tiden. Vi är mycket nöjda med att Mahmut väljer att fortsätta spela för ett lag i den stad han är uppvuxen i och är övertygade om att han kommer att bidra med bra kvalitet först och främst på plan, men även vid sidan av plan där han är en ledargestalt och förebild för många av de yngre med sin erfarenhet, säger sportchef Håkan Nilsson.

Mahmut Özen startade 23 matcher under debutsäsongen och gjorde två inhopp. 29-åringen gjorde ett viktigt mål borta mot Gefle och bidrog även med fyra assist. Han ser fram emot att fortsätta spela på hemmaplan.
– Det känns bra. Det kändes rätt och jag känner att vi har något bra på gång med laget. Laget tog stora kliv förra året och jag tror att man kan bygga vidare på det! säger försvararen.

E.N.

Özen Öster
2018-01-08

Första träningen: Söderström inledde målskyttet

Första träningen för året är avklarad. FFF inledde försäsongen med ett fotbollspass och ett följande styrkepass. Nyförvärvet Kalle Söderström blev första målskytt i spelet.

– Första träningen kändes bra. Det var bra tempo och riktigt kul att komma i gång, säger Kalle Söderström.
Även nyförvärvet från Öster, Robin Östlind, gjorde sin första FFF-träning.
– Det kändes okej, en typisk första träning där inget riktigt funkar som det ska. Det känns riktigt roligt att vara i gång. Det kommer att bli ett spännande år, säger Robin Östlind.
Hasse Eklund trivdes i januarivädret på Kristineslätt.
– Kul att vara tillbaka på träningsplanen igen och få lite rutiner i vardagen. Det var 20 spelare som hade mött upp till första träningen och de var alla väldigt spelsugna. Intensiteten på första passet blir alltid för högt och det är svårt att hålla tillbaka energin hos spelarna, säger huvudtränaren.

Tränarteamet inledde med information om uppstarten och körde sedan en rörlighetsuppvärmning. Det följdes passnings- och spelträning.
– Spelarna ser ut att ha skött sin vinterträning bra och det var genomgående hög kvalité i spelmomenten. Vi kommer under den första tiden lägga mest fokus på att bygga upp konditionen och jobba med vårt försvarsspel, säger Hasse Eklund, vars trupp tappat tre stora profiler.
– Uppstarten blir lite annorlunda detta år då tre rutinerade rävar saknas i Stefan Rodevåg, David Svensson och Daniel Johansson. De brukar vara bra på att driva på de andra och vara seriösa så min förhoppning är att några andra spelare kliver fram istället och visar vägen.
Hasse lovordar nytillskotten Kalle Söderström och Robin Östlind.
– Kalle och Robin fick bekänna färg direkt med mycket spel på träningen och de visade båda två att de från början verkligen vill vara med och konkurrera om en plats i startelvan.

Hasse Eklunds noteringar från första träningen:
Första målskytt i spelet: Kalle Söderström
Mest gnäll på domaren: Zlatan Krizanovic
Förste spelaren att avbryta träningen: Tobias Englund (infektion i kroppen)
Vinnande laget i årets första spel: Hampus Nilsson, Mahmut Özen, Tobias Karlsson, Linus Andersson, Robin Östlind, Kalle Söderström, Erik Zetterberg, Zlatan Krizanovic

Text: Eric Nilsson
Foto: Martin Falo Johansson

Kalle S första träningen


Robin
2018-01-06

Falkenbergs FF tvåa i Nyårscupen

Efter att ha tagit sig vidare ifrån finalgruppspelet väntade sedan Vinbergs IF i semifinal.

Denna match vann vi med 2-0 och i finalen väntade sedan Ullareds IK.

Ullareds IK, regerande mästare, gick vinnande ur matchen med 1-0 och kunde försvara sin titel.
En bra genomförd turnering av grabbarna där Edi fick ta emot pris som turneringens lirare.

Vi säger grattis till Ullareds IK och tack till IF Böljan för en välorganiserad turnering.

Foto - Robert Boman

EDI_NYÅRSCUPEN
2018-01-04

Ikonen lägger av - och påbörjar ny roll

David Svensson är en av de absolut viktigaste spelarna i Falkenbergs FF:s historia. Nu avslutar lagkaptenen spelarkarriären efter 18 A-lagsäsonger och inleder en ny roll som CSR-ansvarig. – Det känns som ett bra läge, även om jag kommer att känna en enorm saknad efter fotbollen, säger 33-åringen.

David Svensson, som är den spelare som gjort flest matcher för FFF, A-lagsdebuterade redan som 16-åring år 2000 och gjorde i derbyt borta mot Varbergs BoIS förra säsongen sin 600:e match för FFF:s A-lag. Sammanlagt har det blivit 617 matcher och 57 mål. Det blir varken fler kamper eller mål. Lagkaptenen lägger skorna på hyllan. Matchen mot IK Frej visade sig bli både Stefan Rodevågs och David Svenssons sista.
– Allt har sin tid. Jag har funderat i några år, men fick ny motivation när vi gick upp i allsvenskan. Förra året var väldigt roligt, med nya arenan och även spelmässigt, där vi tog flera kliv framåt. Jag var inställd på att spela i år också, men när jag i somras hörde att det fanns önskemål om att kunna satsa mer på föreningens samhällsengagemang hörde jag mig för och vi började diskutera, säger David Svensson.

Det utmynnade i att David blir ansvarig för klubbens satsning på Corporate Social Responsibility, förkortat CSR. Kort och gott vill FFF ta ett större samhällsansvar ur ett socialt perspektiv.
– Jag tyckte att det verkade spännande och att fortsätta i föreningen kändes som ett bra steg att ta. Det var en chans jag inte ville missa, om jag skulle få den. Vi har diskuterat under hösten och relativt nyligen blev det klart, säger han. Han medger att det kommer kännas konstigt att inte finnas med på planen, men tycker att det är ett bra tillfälle att kliva in i en ny roll.
– Jag har haft fantastiska år i klubben. Jag har fått vara med om oerhört mycket och känner mig väldigt nöjd med det jag har presterat. Det är en lång resa som jag har fått förmånen att få vara med om; jag har spelat i division 2, superettan och allsvenskan. Jag är stolt över att ha fått vara lagkapten för laget i många år och uppflyttningen till allsvenskan är ett minne för livet. Det är klart att jag kommer sakna fotbollen mycket, men jag blir ju äldre och någon gång måste man ta steget, säger David Svensson.

Han är taggad inför att inleda sitt nya arbete.
– Jag tror att jag kommer få ganska stor frihet i att utforma min tjänst på ett sätt som jag själv vill - i samråd med de andra i föreningen och kanske andra aktörer också. FFF vill ta ett större samhällsansvar och vara delaktiga i olika projekt. Det ska bli oerhört inspirerande och roligt. Det känns som en bra möjlighet att ge någonting tillbaka, något som förhoppningsvis blir uppskattat av många i och runt föreningen, säger legendaren.
Vi är många som kommer att sakna David på planen. För supportrarna har han varit ovärderlig. År efter år har han varit beviset på att äkta klubbhjärta fortfarande existerar. Den ödmjuke 33-åringen vill rikta ett speciellt tack till alla spelare, ledare och supportrar som han har lärt känna under alla år.
– Tack för allt som vi har fått uppleva tillsammans! Det är alla härliga människor i föreningen som gjort att jag trivts så bra och haft så roligt. Tack!

Lars-Eric Nilsson har varit ordförande under hela Davids karriär. Han har bara gott att säga om David Svensson.
– David har betytt väldigt mycket för mig. När han kom upp i A-laget hade vi en väldigt liten organisation och ingen sportchef. Han var inte gammal när han kom med i spelarrådet. David var väldigt viktig under vår uppbyggnadsfas. Han har alltid varit exemplarisk på och utanför plan. När jag frågat något har det aldrig varit några problem. I förhandlingar med spelarrådet har han varit mycket behjälplig. Det är en väldigt förnuftig kille och som spelare har han alltid gett allt i alla lägen, säger Lars-Eric Nilsson.
Han är tacksam över att få arbeta nära David även i fortsättningen.
– Det är jätteroligt att vi får ha kvar honom i klubben. Sådana människor ska man ta vara på i föreningslivet. CSR är väldigt viktigt. Vi vet att vi kan göra mycket och vill göra större samhällsnytta. Den biten kommer att utvecklas enormt framöver och David kommer att bidra till det, säger FFF:s ordförande.

Klubbchefen och före detta lagkamraten Patrik Lundgren stämmer in i hyllningskören.
– Att beskriva en person och fotbollsspelare som David är bland det svåraste man kan göra. Jag har stor respekt och förståelse för att David avslutar sin spelarkarriär. David är den viktigaste fotbollsspelaren FFF har haft genom alla tider. Som fotbollsspelare är David otroligt klok och han har varit en lagspelare som få. Han har i varje träning och match gett allt för laget och FFF. Som person har han varit lika värdefull - om inte mer värdefull. Han är en människa som höjer sina lagkamrater. Han står för fantastiska värderingar och har under alla sina år stått upp och varit ledande i FFF-kulturen, säger ”Lunkan”.
Han är nöjd med lösningen.
– Det är glädjande för FFF att David kommer fullfölja sitt avtal. Dock inte som spelare, utan han kommer att arbeta med att sprida FFF:s värderingar genom att vara ansvarig för vårt CSR-arbete. Vi är övertygade om att David är rätt person för det. Vi vill och tror att FFF som förening kan bidra ännu mer till vårt samhälle med olika projekt. Det ska bli spännande att följa David i denna roll, säger Patrik Lundgren.

Eric Nilsson

Lycklig David 1


David Lunkan
2018-01-03

FFF 90 år!

Den 3 januari 1928 grundades Falkenbergs FF av Georg ”Jija” Torstenson. Idag fyller klubben i våra hjärtan 90 år!

Mycket har hänt sedan FFF - på initiativ av Georg ”Jija” Torstenson - bildades genom en sammanslagning av kvartersgängen Kullens BK, IK Göta, IK Falken, Hamnkamraterna och Arvidstorp. FFF kvalade till division 2, som då var den näst högsta divisionen, både 1945 och 1947 men föll i kvalen mot Malmö BI respektive Råå IF. Efter flera decennier i lägre divisioner började den första riktiga elitsatsningen i mitten av 1980-talet och det under PG Skoglunds ledning. Under andra säsongen med PG, som för övrigt är Sven-Göran Erikssons bästa kompis, vann FFF division 3. Olle Kristenson tog över följande år och bidrog till att FFF avancerade i seriesystemet för andra året i följd. Plötsligt tillhörde FFF svensk elitfotboll. Debutmatchen i näst högsta serien blev minnesvärd. FFF ställdes mot topptippade Trelleborgs FF på bortaplan. FFF var då lika nederlagstippat som i allsvenska debuten borta mot Malmö FF 2014. Gulvitt - anförda av lagkapten Christian ”Betan” Sjögerén - hamnade i underläge men vände matchen tack vare mål av skyttekungarna Håkan ”Stregen” Nilsson och Henrik Bertilsson. Superskrällen var ett faktum. FFF krigade sig kvar i division 1 södra, men kunde inte hindra degradering året efter.

Klubben hamnade i ekonomisk kris och stod på ruinens brant hösten 1991. Sedan klev Lars-Eric Nilsson in som ordförande och räddade klubben från konkurs. Han nollade spelarlönerna och lojala spelare ställde upp för klubben. Engelske tränaren Bryan Kings tidigare assistent Stig Kristensson tog över som huvudtränare 1992. Två år senare vann FFF tvåan och återgick till spel i division 1. Där blev Laget vid havet kvar under fem säsonger. År 2000 blev FFF tvåa i division 2. Nästa säsong var FFF på väg ur men räddades i absolut sista sekunden av ett långskott från Jens Josefsson i 94:e minuten hemma mot Leikin. Ett av FFF:s viktigaste mål i historien. År 2002 ledde tränare Örjan Glans FFF till superettan efter ett högdramatiskt kval mot FC Trollhättan som avslutades med den legendariska Snömatchen på IP den 19 oktober. FFF låg under med 0-1 med tio minuter kvar men vände och vann med 2-1 efter två sena mål av skarpskyttarna Daniel Alexandersson och Henrik Bertilsson, som i sin sista elitmatch i karriären nickade upp FFF i superettan.

De två första säsongerna i superettan inleddes med fyra respektive fem förluster. FFF visade sedan prov på stark vilja och kämpade sig kvar båda gångerna. Med åren blev FFF ett allt mer stabilt superettanlag - med undantag för 2007 då ett FFF med kniven mot strupen på nytt visade järnvilja och fixade nytt kontrakt tack vare Patrik Lundgrens sena benskyddsträff borta mot Mjällby AIF i sista omgången. Under Thomas Askebrands fyra första år (2008-2011) slutade FFF aldrig sämre än sjua. År 2012 tvingades FFF till ett dramatiskt kval mot Forward. Johan Svahn kunde till slut frälsa FFF med ett frisparksmål hemma på IP. 2013 är ett år ingen FFF:are någonsin kommer att glömma. Hasse Eklund tog över ett FFF som - som vanligt - var nederlagstippat av ”experterna” och med nöd och näppe klarat sig kvar säsongen innan. Det hindrade inte FFF från att köra över allt motstånd och vinna superettan efter att ha spelat ihop 62 poäng och gjort 63 mål. Nye keepern Otto Martler höll hela 14 nollor, strikern Victor Sköld vann skytteligan på 20 mål och Niclas Eliasson assistligan på elva assist.

Ingen har heller glömt 2014 som började med att förre landslagsstjärnan Henrik Larsson annonserades som ny tränare på klubbens genom tiderna överlägset mest välbesökta presskonferens. FFF kämpade och slet som djur och säkrade nytt kontrakt utan kval. Dan Keat blev stor hjälte genom att nicka in både FFF:s första och sista allsvenska mål för säsongen. Aftonbladet-reportern Robert Laul hade lovat att renovera sin lägenhet och måla om den gul och vit om FFF klarade sig kvar. Ramsan ”Robert Laul kan börja renovera” ekade under året och efter 1-1 mot Mjällby den 1 november var det bara att inleda renoveringen. Supporterföreningen Yellow and White Pride bidrog med badankor med spelarnas tröjnummer på vilket gladde Laul. ”Henke” lämnade efter succésäsongen, under vilken FFF besegrade lag som AIK, Djurgårdens IF och Helsingborgs IF, och Hasse Eklund gjorde comeback efter en sejour i Kalmar FF. Säsongen blev tuff men FFF kunde mycket tack vare Stefan Rodevågs avgörande mål i bortaderbyt mot HBK lösa en kvalplats. ”Rodes” Marco van Basten-fullträff borta mot BK Häcken måste också lyftas fram. Stjärnskottet Gustaf Nilsson - son till Håkan ”Stregen” Nilsson - gav med sina två mål i 2-2-matchen på Studenternas IP i Uppsala FFF ett fint utgångsläge inför returen. Och på hemmaplan klev återigen Dan Keat, som vikarierade som kapten istället för avstängde ikonen David Svensson, fram och blev matchhjälte. Han krutade in det 1-1-mål som behövdes och räddade för andra året i rad kvar Gulvitt i svensk fotbolls absoluta finrum.

År 2016 räckte vi helt enkelt inte till och fick lämna allsvenskan efter tre säsonger. Ifjol började vi som ni alla vet spela på nya arenan Falcon Alkoholfri Arena, som vi alla är stolta över. Derbyt borta mot Varbergs BoIS var utan tvekan årets mest minnesvärda match. David Svensson spelade sin 600:e A-lagsmatch (!) och FFF, som stöttades av hundratals fans på bortastå, vann med hockeysiffrorna 5-3 efter att Tobias Englund hoppat in och gjort hattrick samt spelat fram till Erik Pärssons avgörande 4-3-mål. FFF slutade fyra efter att ha avfärdat IK Frej i Stefan Rodevågs känslosamma avskedsmatch i sista omgången och ser med spänning fram emot 2018, då laget vill vara med och slåss om de översta platserna i tabellen.

Grattis på 90-årsdagen alla gula! Jubileet kommer att firas under året. Nu ska vi se till att göra 2018 till ett oförglömligt år.

Rodevåg skumpa 2013


Laget firar, Djurgården


Rode målfirar


Laget firar, Djurgården
2018-01-02

Falkenbergs FF 90 år

Den 3 januari 1928 grundades Falkenbergs FF i Falkenhus vid Holgersgatan. Initiativtagare var Georg ”Jija” Torstenson. Detta innebär att Vi firar 90 år.

Vill Ni kan Ni gratulera Falkenbergs FF genom att Swisha 90 kr för varje HURRA, kanske ett fyrfaldigt HURRA?

Swish – 123 593 15 97

På initiativ av medlemmarna – Sven-Erik ”Bulan” Bengtsson, Ronny Isaksson och Jan ”Nappe” Andersson

FFF90ÅRFalkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)