2018-12-07

Mahmut Özen förlänger med FFF

Falkenbergs FF har gjort klart med nästa spelare till 2019 års trupp. Högerbacken Mahmut Özen har undertecknat ett tvåårskontrakt.

– Mahmuts rehabilitering efter sin korsbandskada går väldigt bra och vi räknar med att han snart är tillbaka i matchform och hjälper oss på de allsvenska arenorna, säger sportchef Håkan Nilsson.

30-åringen anslöt till FFF inför förra säsongen. Under debutsäsongen i den gulvita tröjan spelade han 25 superettan-matcher varav 23 från start och gjorde ett viktigt mål borta mot Gefle. Denna säsong hann han spela 15 matcher (tolv starter) innan korsbandsskadan hindrade honom från spel.

Nu står det klart att Falkenbergssonen blir FFF trogen under de kommande två åren.
– Det känns bra. Härligt att få möjligheten att fortsätta representera staden, säger Mahmut Özen.
För den offensivt skicklige högerbacken var det ett enkelt val att förlänga.
– Ja, det tycker jag. Jag har haft två riktigt fina år och det känns verkligen som hemma.
Han är mycket positiv till sin rehab.
– Det rullar på bra. Det känns som att det går framåt för var dag som går. Jag är förhoppningsvis tillbaka i spel någon gång i april-maj. Men jag kommer säkert att kunna vara ute med laget innan dess, säger Mahmut Özen.

Eric Nilsson

Özen Helsingör
2018-12-06

FFF besökte barnavdelningen på Halmstad sjukhus

Igår förmiddag gjorde lagkaptenen Tibor Brink Joza och Johan Lassagård ett besök på barnavdelningen på Halmstad sjukhus. Tillsammans med två HBK-spelare hjälpte de barnen att skapa julstämning genom att klä julgranarna.

Att Falkenbergs FF och Halmstads BK i adventstid gör ett gemensamt besök på barnavdelningen har kommit att bli en härlig tradition som är uppskattad bland både barn och spelare. I år representerades FFF av Tibor Brink Joza och Johan Lassagård som hade sällskap av Peter Larsson och Pontus Silfwer från HBK. Tillsammans med flera entusiastiska barn såg de till att skapa julstämning på avdelningen genom att klä julgranarna med ljus och diverse pynt. Det delades också ut bollar, idolkort, halsdukar och andra souvenirer till barnen.

Vi tackar fritidspedagog och initiativtagare Michael Kleman, övrig personal, barn och Halmstads BK för besöket och önskar en fridfull jul och ett gott nytt år.

Klä julgran
2018-12-05

Lars-Eric Nilsson slutar som ordförande

Efter 27 år som ordförande för Falkenbergs FF har Lars-Eric Nilsson idag meddelat valberedningen att han inte ställer upp för omval vid föreningens årsmöte i februari.

Lars-Eric Nilsson valdes till ny styrelseledamot och ordförande 1992 under för klubben närmast krisartade förutsättningar. Då var FFF ett medelmåttigt division 2-lag med ständiga underskott och skulder på över 2,4 miljoner kronor, med en styrelse som inte fått ansvarsfrihet och varit utan ordförande under senaste året. Efter många års hårt styrelsearbete visade föreningens senaste bokslut ett eget kapital som var 7,5 miljoner kronor bättre än när Lars-Eric tillträdde som ordförande. Dessutom hade FFF återtagit sin plats i Allsvenskan.

- Det har varit oerhört roliga år som ordförande. Föreningen har utvecklats mycket och jag är stolt över att kunna lämna över ordförandeklubban med en bra ekonomi, ny fotbollsarena och en bra organisation på plats med starka medarbetare på vårt sportkontor. Att vi nu gått upp i Allsvenskan igen ger mig en skön känsla av att få sluta på topp med dessutom fem av mina viktigaste målsättningar uppfyllda, kommenterar en nöjd och glad Lars-Eric Nilsson.

Årsmöte i februari
Föreningens årsmöte är den 28 februari och fram tills dess leder Lars-Eric, som blev ”Årets Falkenbergare 2013”, det viktiga förberedelsearbetet inför återkomsten till Allsvenskan. Han kommer även att fortsätta i styrelsen för Svensk Elitfotboll ytterligare ett år. Det är inte utan att han under senaste veckorna funderat en hel del på det som hänt under hans ordförande-period som på många sätt kan jämföras med fler andra kända svenska fotbollshövdingar.

- Det bor ett fantastiskt engagemang i den här föreningen och vi har genom åren gjort mängder av stordåd. Jag tänker på när vi med matchens sista spark 2001 klarade oss kvar i division 2 och året efter kvalade upp till Superettan efter att mängder av Falkenbergare skottat planen som var täckt med snö. Första åren i Superettan var tuffa och det var med nöd och näppe vi lyckades hålla oss kvar år efter år, berättar Lars-Eric som fortsätter:

- Långsamt men säkert byggde vi en allt stabilare organisation och när vi fick klart med flera stora huvudsponsorer togs nästa viktiga steg vilket gjorde att vi 2013 kunde vinna Superettan och bli Sveriges 62:a lag att spela Allsvensk fotboll. Det blev tre år i högsta serien och även om vi fick lämna serien 2016 kunde vi inviga vår nya arena tack vare ett bra samarbete med kommunen och resa oss snabbt igen. Detta är en bedrift som jag är riktigt stolt över.

Tillsammans för Falkenberg
- En sak som jag verkligen kommer att ta med mig från de här åren är begreppet ”Tillsammans för Falkenberg” för i denna fras ligger mycket av hemligheten bakom våra framgångar. Jag har så mycket känslor för den här föreningen och hoppas av hela mitt hjärta på en bra fortsättning för Falkenbergs FF, avslutar Lars-Eric Nilsson.

Lars-Eric slutar


Lars-Eric slutar framför väggen


Lars-Eric Nilsson stol
2018-12-04

Preliminärt försäsongsschema

Så här ser FFF:s preliminära försäsongsschema ut. Som ni ser spelas årets första match mot Varbergs BoIS och FFF börjar hemma mot Öster i Svenska cupens gruppspel.

26 januari: Varbergs BoIS (spelplats ej spikad)
30 januari: Mjällby AIF hemma
2 februari: Örgryte IS borta
9 eller 10 februari, klockan 13.00: IFK Värnamo hemma
16 eller 17 februari: Östers IF hemma i Svenska cupen
23 eller 24 februari: Degerfors IF hemma i Svenska cupen
2 eller 3 mars: Malmö FF borta i Svenska cupen
9 eller 10 mars: Eventuell kvartsfinal i Svenska cupen
13-20 mars: Träningsläger
23 mars, klockan 15.00: Fredrikstad borta
30 eller 31 mars: Seriestart i Allsvenskan

kalle två raka
2018-12-04

Årskort 2019 - Missa inte vårt julerbjudande!

Säsongen för 2018 är slut och nu blickar vi mot 2019 och en ny spännande säsong i Allsvenskan. Vi vill passa på att tacka er som haft säsongskort hos oss under 2018 och hoppas ni vill förlänga inför 2019.

Idag klockan 13.00 öppnar vi upp för förnyelse av årskort på webben. För er som haft platser under 2018 så kan dessa förlängas fram till den 31 januari 2019.

Såhär gör du för att förnya ditt årskort!

Klicka på länken https://falkenbergsff.ebiljett.nu/ sen loggar du in med den e-post som du angav när du köpte ditt kort inför säsongen 2018. Har du glömt ditt lösenord så klicka på ”glömt lösenord” så får du ett nytt.
Klicka sen på ”Mina säsongskort” och följ anvisningarna så förnyar du dem enkelt själv.
För dig som inte har angivit någon e-post kan du komma in till oss på kontoret på vardagar 13.00 – 15.00.(Vänligen respektera dessa tider då det är begränsad bemanning).
För dig som förlänger så använder du samma kort som du haft 2018, det aktiveras automatiskt.

Priser årskort 2019

Sittplats                                          Årskort
Sittplats Vuxen:                              2600 kr
Sittplats Barn/ungdom (7–18 år):   1400 kr

(Barn upp till 7 år sitter gratis i vuxens knä)

Ståplats hemma                             Årskort                Julerbjudande
Ståplats Vuxen:                              1200 kr                1000 kr
Ståplats Barn/ungdom (7–18 år):   1000 kr                800 kr

Skaffa säsongskort 2019

Klicka på länken https://falkenbergsff.ebiljett.nu/ och följ instruktionerna och välj önskad plats.


Priser biljetter 2019

Sittplats
                                                                 Förköp         Matchkassa
Sittplats Vuxen:                                        220 kr           250 kr
Sittplats Barn/ungdom (7–18 år):             120 kr           150 kr
Sittplats Familj (2 vuxna + 2 barn):          500 kr           500 kr

Barn upp till 7 år sitter gratis i vuxens knä.

Ståplats
                                                                 Förköp        Matchkassa
Ståplats Vuxen:                                        140 kr          160 kr
Ståplats Barn/ungdom (7–18 år):             80 kr            100 kr

Barn upp till 7 år går in gratis i målsmans sällskap.


Vanliga frågor

När börjar förlängningen av säsongskort?
• Förlängning av säsongskort pågår 4 dec till 31 januari
• Nyförsäljning av säsongskort börjar 4 december 13.00

Var förlänger jag mitt säsongskort?
Klicka på länken https://falkenbergsff.ebiljett.nu/ sen loggar du in med den e-post som du angav när du köpte ditt kort inför säsongen 2018. Har du glömt ditt lösenord så klicka på ”glömt lösenord” så får du ett nytt.
Klicka sen på ”Mina säsongskort” och följ anvisningarna så förnyar du dem enkelt själv.
För dig som inte har angivit någon e-post kan du komma in till oss på kontoret på vardagar 13.00 – 15.00. (Vänligen respektera dessa tider då det är begränsad bemanning).

Hur betalar jag mitt säsongskort?
Genom betallösningarna som finns på hemsidan.

Är säsongskortet personligt?
Nej, säsongskortet är inte personligt. Får du förhinder att gå på en match får du gärna överlåta det till någon annan.

När får jag mitt säsongskort?
Säsongskorten till Allsvenskan 2019 är digitala, önskar du ett fysiskt kort meddelar du linus.folkesson@falkenbergsff.se Ett fysiskt kort kostar 50 kr extra. För dig som förlänger så använder du samma kort som du haft 2018, det aktiveras automatiskt.

Kan jag byta plats?
Ja, då kan du komma in till oss på kontoret på vardagar 13.00 – 15.00. (Vänligen respektera dessa tider då det är begränsad bemanning).

Jag har ytterligare frågor angående säsongskort, vart vänder jag mig?
Kontakta oss på linus.folkesson@falkenbergsff.se eller besök oss på kontoret.

Årskort2019
2018-12-03

Cupen lottad

Idag lottades grupperna i Svenska cupen.

FFF lottades in i grupp 3 tillsammans med Malmö FF, Degerfors IF och Östers IF. Gruppspelet avgörs under tre helger i februari-mars. Exakta speldatum kommer inom kort.

– Jag tycker att det är en bra lottning. Tuffa matcher inför återkomsten till allsvenskan, precis vad vi behöver. Vi visste att det skulle bli svårt att gå vidare när vi fick Malmö FF, kommenterar huvudtränare Hasse Eklund lottningen.

E.N.

Hasse-glad
2018-12-03

Välkommen på Glöggmingel

Måndagen den 10 december på Harrys kl 18.30 bjuder vi in medlemmar, sponsorer, funktionärer och supportrar till glöggmingel som en trevlig avslutning på säsongen.

Vi bjuder på glögg och pepparkakor och hoppas att det blir riktigt trångt och gemytligt.


Varmt välkomna!

Glöggmingel2018Falkenbergs FF
Box 56
311 21 Falkenberg

E-post: fff@falkenbergsff.se
Falkenbergs idrottsplats
Skogsvägen 1
311 46 Falkenberg

Hitta hit (Google Maps)